Franke: keukentrends 2017

De keuken blijft een verlenging van de woonruimte, we zien voor 2017 dan ook dat keukentrends steeds meer richting de woontrends gaan.

De keuken is geen ruimte die op zich zelf staat, maar moet opgaan in de woonstijl van de gehele woning. Voorheen zag je dat dit vaak met accessoires werd opgelost, nu wordt de keuken ontworpen voor een bepaalde lifestyle. Meer laden en minder kasten, ook het gebruik van minder bovenkasten voor een ruimtelijkere opstelling blijft de trend voor 2017. We zien meer luxe werkbladen en kastenwanden als losse elementen, kookeilanden behoren uiteraard nog steeds tot de designtrends.

Betonlook

De betonlook is overal in de woonbranche terug te zien, in de keuken wordt verwacht dat de betonlook in 2017 de boventoon gaat voeren. Dit geldt niet alleen voor werkbladen, maar ook voor de fronten van de keuken. Warmgewalst de nieuwe finish voor 4 mm RVS werkbladen van Franke sluit perfect aan op deze trend. Warmgewalst is de meest pure vorm van RVS. Het onregelmatige oppervlak lijkt optisch een cover gemaakt van beton, maar doet ook denken aan een houtnerf. Onregelmatigheden, kleur- en structuurverschillen vloeien voort vanuit de onbewerkte grondstof en behoren tot de uniekheid van het materiaal.

Keukenapparatuur

Voor veel ontwerpers bestaat een keuken nog steeds uit fronten, laden en werkbladen en volgt apparatuur daarna. Terwijl we juist veel ontwikkelingen zien op het gebied van keukenapparatuur. Steeds vaker wordt er gekozen voor een kokend water kraan of een multifunctionele kraan met kokend en gefilterd water ten opzichte van een traditionele mengkraan. De innovatieve werkbladafzuiging of Downdraft afzuiging is een populaire keuze bij kookeilanden. De afzuigkap blijft zo onzichtbaar wanneer deze niet gebruikt wordt.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.franke.nl