AGA Dual Control

AGA Dual Control: home to great cooking

Wat maakt de AGA Dual Control uniek?

De nieuwe elektrische AGA Dual Control heeft alles wat een AGA-fornuis zo geliefd maakt, maar met meer flexibiliteit, een beter energieverbruik en veel minder onderhoudskosten. 

De AGA Dual Control heeft veel weg van een klassieke AGA. Net als bij de traditionele modellen zijn de gietijzeren ovens altijd gebruiksklaar en stralen die onnavolgbare AGA-warmte uit. 

Het verschil? De AGA Dual Control ovens zijn voorzien van een nieuwe 'lage-energie' stand en kunnen ook volledig worden uitgeschakeld. Deze extra keuze mogelijkheid betekent dat u uw AGA Dual Control op verschillende manieren kunt gebruiken. Zo kunt u er op een warme zomeravond bij voorbeeld voor kiezen om de ovens laag te zetten of uit te schakelen en alleen gebruik te maken van de kookplaten om snel een roerbakgerecht en wat pannenkoeken met ijs en aarbeien te bereiden. Ligt er buiten sneeuw, dan kunt u besluiten om de ovens op volle kracht te laten werken en de kookplaten even aan te zetten of constant aan te houden. Dit is waarom de AGA Dual Control zo uniek is.

Het kookproces met een AGA Dual Control is hetzelfde als met een traditionele AGA - het maakt gebruik van indirecte stralingswarmte. Het verschil ligt in de verbruikskosten: in vergelijking met de 13Amp elektrische AGA kunt u tot 50% besparen.

De AGA Dual Control heeft kookplaten (een snelkookplaat en een sudderplaat) die kunnen worden aan- en uitgeschakeld via een ingebouwd bedieningspaneel. De braad-, bak- en sudderovens kunnen op een lage energie-instelling worden ingesteld. Dit bespaart energie en laat u tegelijkertijd genieten van een behagelijke warmteuitstraling. Indien nodig kunnen de ovens binnen een paar uur volledig op temperatuur worden gebracht. 

De AGA Dual Control biedt u meer flexibiliteit. Mocht u besluiten dat u de ovens een tijd niet nodig hebt, dan kunt u ze uitschakelen; de kookplaten kunnen onafhankelijk van de ovens en van elkaar worden gebruikt.

Achter de linker bovendeur zit een klein bedieningspaneel waarmee de snelkookplaat, de sudderplaat of beiden kunnen worden geregeld. Elke kookplaat beschikt oven een krachtig verwarmingselement. Vanuit de koudstand is de snelkookplaat na ongeveer 11 minuten op temperatuur; de sudderplaat is na ongeveer 8 minuten klaar voor gebruik.

Profielfoto van DeNardi BV
DeNardi BV
Bijdorp-Oost 16, 2992 LA  Barendrecht