Je badkamer een nieuwe look geven met enkele kleine aanpassingen

Ben jij jouw badkamer beu? Of geeft je badkamer je helemaal niet dat heerlijke wellnessgevoel, dat je vaak in een hotel wel hebt? Wij vinden dat jouw badkam

Je badkamer een nieuwe look geven met enkele kleine aanpassingen

Je badkamer een nieuwe look geven met enkele kleine aanpassingen
Ben jij jouw badkamer beu? Of geeft je badkamer je helemaal niet dat heerlijke wellnessgevoel, dat je vaak in een hotel wel hebt? Wij vinden dat jouw badkamer een plaats moet zijn waar je helemaal relaxed wordt en na een lange dag tot rust moet komen. Gelukkig hoef je niet meteen de sloophamer boven te halen om je badkamer een nieuwe look te geven. We geven je graag enkele tips om jouw badkamer een upgrade te geven.

1. Haal alle rommel weg
Het wordt vaker gezegd, maar rommel geeft stress. Chaos in huis zorgt voor chaos in je hoofd. Als je na een lange dag een heerlijk warm bad wilt nemen, wil je niet struikelen over lege shampooflessen en een natte handdoek van de vloer moeten rapen. We raden je aan om even in Marie Kondo-modus te schieten en alles weg te gooien wat in de weg staat. Heb je geen rommel, maar niet genoeg opbergruimte? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zijkast naast je wastafel of bad toe te voegen. Teak zijkasten zijn ideaal voor badkamers; ze zien er niet alleen goed uit, het hout is ook goed bestand tegen hitte en vocht.

2. Verander je kranen
Kranen ‘verraden’ vaak de leeftijd van een badkamer. Vaak kan een badkamermeubel jaren mooi blijven, maar bij een kraan zie je snel de krasjes en misschien zelfs roestplekken van jaren gebruik. Bovendien zijn de tijden veranderd, anno 2020 mag een kraan wel een beetje een statement maken. Om je badkamer instant een nieuwe look te geven, raden we je aan om je kranen en je doucheset te vervangen. Zo kun je kiezen voor opvallende zwarte kranen of uittrekbare keukenkraan zwart met een vintage look. En geloof ons: als je je kleine handdouche vervangt door een heerlijke regendouche, ga je je afvragen hoe je ooit zonder dit genot kon leven!

3. Let op je licht
Heb je veel natuurlijk licht in je badkamer? Dan heb je geluk, want dit is altijd fijn. Als je dit niet hebt, raden we je aan om eens goed te letten op het licht in je badkamer. Te weinig licht kan er voor zorgen dat je ‘s ochtends niet goed wakker wordt, te veel licht kan ervoor zorgen dat je tijdens je bad niet echt tot rust komt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om lampen met een iets zachtere tint te kiezen, of lampen die je zachter en harder kunt zetten. Ideaal voor elk moment van de dag!

Welke tip ga jij gebruiken om van jouw badkamer weer een oord van rust te maken? Laat het ons weten!