string(1) "a"

5 manieren om vieze geurtjes uit huis te verwijderen

Wat kun je hier precies aan doen?

Theo 26 Januari 2023

Nu de winter in volle gang is, zijn veel huishoudens een stuk meer kwijt aan energie. Ramen en deuren zijn zoveel mogelijk gesloten om de maandlasten wat betreft energie zo laag mogelijk te houden. Een gevolg: het kan voorkomen dat keukens en huiskamers muffer ruiken dan we gewend zijn.

Wat kun je hier precies aan doen? Van het regelmatig schoonmaken van bepaalde ruimtes tot het investeren in luchtverfrissers, er zijn verschillende manieren om geuren op afstand te houden. Maar soms kunnen zelfs de best onderhouden huizen een beetje vies gaan ruiken. In dit artikel krijg je vijf methoden om onaangename geuren uit je huis te verwijderen.

  1. Go natural: ga aan de slag met azijn en citroen

Azijn en citroen zijn geweldige natuurlijke geurverdrijvers. Doe een kopje witte azijn in een kom met wat schijfjes citroen, en laat het mengsel een uur of twee in de kamer staan. De geur van azijn kan in het begin sterk zijn, maar als hij eenmaal verdwijnt, blijft er een fris ruikende kamer over. Een extra tip die we hierbij geven is om wat oliën van je keuze te mengen met de azijn en de citroen.

2. Zuiveringszout

De volgende stap in het verwijderen van vieze geurtjes uit je huis is het gebruik van baking soda. Strooi wat zuiveringszout op meubels en tapijten, en laat het een paar uur staan voordat je het opzuigt. Deze eenvoudige methode kan helpen om onaangename geuren uit tapijten en meubels.

3. Luchtreinigers

Luchtreinigers zijn een geweldige manier om geuren in uw huis te elimineren. Deze apparaten helpen om je te ontdoen van rook, stof, huidschilfers van huisdieren en andere in de lucht zwevende deeltjes die slechte geuren in huis veroorzaken. Misschien moet je wat geld investeren in de aanschaf van eenluchtreiniger, maar maak je geen zorgen, ze zijn er in alle soorten en maten en de prijsklasse is vrij breed.

4. Afzuiging

Een andere effectieve manier om slechte geuren in huis kwijt te raken is het gebruik van een afzuigventilator. Afzuigventilatoren zijn ideaal om kook- en badkamergeuren kwijt te raken, omdat ze geuren uit de lucht helpen verwijderen. In je badkamer kun je bijvoorbeeld gebruik maken van automatische afzuigventilatie, terwijl je in de keuken slim doet om te investeren in een afzuigkapfilter via bijvoorbeeld afzuigkapfilterexpert.nl.

5. Kattenbakvulling

Ja echt waar, ook kattenbakvulling kan helpen onaangename geuren te verwijderen en de frisheid van uw huis te behouden. Vul een bakje met kattenbakvulling en zet het in een hoek bij de bron van de nare geur. Laat het daar 24 uur staan; bekijk of dit het gewenste effect heeft gehad.

6. Ventilatie

En last but not least, zorg ervoor dat je huis goed geventileerd wordt. Dit betekent dat je de ramen en deuren regelmatig moet openen om frisse lucht in huis te laten circuleren. Slechte geuren kunnen zich ophopen als er niet genoeg ventilatie is, dus dit moet regelmatig gebeuren. Uiteraard doe je dit het liefst op momenten dat de verwarming even uit staat of momenten dat je uit huis bent.

Reacties