Verbeterd concept

MCZ, Austroflamm & Sergio Leon ontwikkelden enkele “Natural” pelletkachels om storende geluiden weg te werken.

Voordelen pelletkachel

De voordelen van een pelletkachel als verwarming ken je reeds; ze zijn voordelig in gebruik, goed voor het milieu en bijzonder gebruiksvriendelijk. Warmte met één druk op de knop! Een volautomatische ontsteking en een ingebouwde thermostaat. De rendementen liggen bij dit verwarmingssysteem het hoogste (meer dan 90%) en de warmte wordt op een snelle manier verspreid in je woning dankzij de convectieventilatoren.

Een optimaal vermogen en een efficiënte verbranding.
Dat laatste brengt echter ook een nadeel met zich mee, een ventilator kan namelijk niet functioneren zonder een hoorbaar geluid te produceren. Ook op vlak van sfeer en charme was er nog ruimte voor verbetering bij de vorige generatie pelletkachels.

Daarom engageerde enkele producenten zich om het concept te verbeteren, om zo nog beter aan de vraag van hun klanten te kunnen voldoen.

Nieuw concept pelletkachel

MCZ, Austroflamm & Sergio Leoni zijn daarin geslaagd met onderscheiding. Zij ontwikkelden enkele 'Natural' pelletkachels die speciaal ontworpen zijn om storende geluiden weg te werken. De warmte wordt namelijk in de ruimte verspreid via natuurlijke convectie; er is (tenzij optioneel) geen ventilator meer aanwezig. Ook het vlammenbeeld werd aanzienlijk verbeterd door de introductie van een bredere branderpot, waardoor het nu amper te onderscheiden is van dat van een echte houthaard. Gecombineerd met het hedendaagse design van deze modellen is een 'Natural' pelletkachel een bijzonder fraai beeld in jouw interieur. De gezellige sfeer en charme van een echte houtkachel in een knap staaltje techniek.

Uiterst stille werking
De kachels zijn ontworpen om bijna alle geluiden en vibraties uit de kachel te bannen, voor een complete uitsluiting van het geluid van de ventilatie.

Natuurlijke warmte
In tegenstelling tot andere pelletkachels die volgens het principe van gestuwde ventilatie functioneren, wordt de warmte van deze pelletkachels volgens het principe van natuurlijke convectie verspreid. Elk technisch detail werd bestudeerd om de warmte in de ruimte te laten circuleren.

Grote en aangename vlam
Eindelijk is nu ook de vlam van de pelletkachel een streling voor het oog. Voor een gevoel van totale ontspanning, compleet natuurlijk.

Eenvoudig te bedienen
Dankzij de Active+ technologie kunnen bepaalde modellen zelfs bediend worden met je smartphone of tablet (MCZ & Sergio Leoni).