Maestro pelletkachels: klaar voor The Internet of Things

Met een MCZ Maestro kies je zelf hoe je je kachel bedient: via je smartphone, de optionele display, of via beide. Van afstand of in dezelfde ruimte.

Al deze modellen zijn volledig luchtdicht, voldoen reeds aan de strenge Ecodesign normen voor 2022 én kregen het energielabel A+. De ventilatie kan op de meeste Maestro toestellen uitgeschakeld worden, voor een fluisterstille werking.

Nieuwe designstukken op de markt: MCZ Reflex en MCZ Wall

MCZ lanceert komend najaar twee unieke Maestro modellen: de Reflex en de Wall. Voor beide modellen sloeg MCZ de handen in elkaar met twee internationale top-designers (Patricia Urquiola en Michael Geldmacher) om tot dit bijzondere eindresultaat te komen. “Door samen te werken met ontwerpers met ruime ervaring in de meubelindustrie hebben we het vuur weer op de voorgrond kunnen brengen van de nieuwste woontrends", aldus Andrea Brosolo, Marketing Director van MCZ Group.

Reflex

De Reflex is de eerste MCZ met een mantel die als het ware doorloopt over de branderkamer en daardoor het directe zicht op het vuur blokkeert. Om het concept achter de Reflex uit te leggen citeert Geldmacher Antoine de Saint-Exupéry. Zoals de Franse auteur schreef in "De kleine prins", "alleen met het hart kan men goed zien; wat essentieel is, is onzichtbaar voor het oog". Inderdaad, bij de Reflex zie je de vlam niet direct, maar je kunt hem wel voelen, wat de sfeer van het vuur versterkt. Michael Geldmacher legt uit: Als ik 's nachts aan een vuurverlichte grot denk, krijg ik meteen een gevoel van gezelligheid, veiligheid en warmte. Dat zijn de emoties die ik met de Reflex wilde overbrengen'.

Met zijn beperkte diepte is dit toestel ook uiterst geschikt voor plaatsing in een hal of smalle ruimte. (4.450 € excl. BTW)

Wall

De Wall is een kachel met een minimalistisch ontwerp. Een zeer eenvoudig cilindervormig element, zonder ventilatieroosters aan de voorzijde, wordt naast een lineaire vorm geplaatst die tegen de muur rust. Voor het speciale ontwerp van deze structuur heeft Patricia Urquiola een eenvoudige maar innovatieve oplossing bedacht om de buizen en de technische verbindingselementen van de kachel te verbergen. Zo wordt de kachel een rustpunt voor het oog, zonder te gaan focussen om de minder aantrekkelijke aspecten.

De eenvoud van de Wall wordt versterkt door een uniek en zeer aantrekkelijk detail: de voet. Dit elegante detail maakt van de kachel een echt meubelstuk. Naast zwart staal, passend bij de structuur, is de voet verkrijgbaar in verschillende natuurlijke materialen, zoals steen, marmer, terrazzo, hout of cement.
De Wall is er ook in een volledig ronde variant, die zeer goed tot zijn recht kan komen in een hoek. (vanaf € 4.100 excl. BTW)

Waar te koop?

Dealers in je regio: www.fero.be 

Profielfoto van Fero
Fero
Industriepark de Bruwaan 17, 9700 Oudenaarde