HOUTKACHEL BEAUFORT CLASSIC 11KW van Helex

De Beaufort houtkachel is leverbaar in drie verschillende formaten en capaciteiten variërend van een bescheiden 6 kW tot een forse 11 kW.

HOUTKACHEL BEAUFORT CLASSIC 11KW

De Beaufort is een duurzame houtkachel van en voor de échte houtstokers onder ons. Het belangrijkste uitgangspunt is het rendement en het voldoen aan de strenge Duitse Din-plus norm met een minimale uitstoot van CO² en fijnstof. Deze norm gaat verder dan de Nederlandse regelgeving. Hiervoor is ten opzichte van het eerste type Beaufort o.a. de verbrandingskamer aangepast en zijn er nu drie afzonderlijk van elkaar te bedienen luchttoevoeren (voor de primaire, secundaire en tertiaire verbranding). Deze verbrandingstechniek wordt Triple Pilot (3P) genoemd. 

Met het oog op gebruikersgemak is wel overwogen de luchttoevoeren op één bedieningsknop te zetten of zelfs de houtkachel te voorzien van een automatische thermostaat, maar elke keer bleek uit onderzoek dat houtstokers het rendement, oftewel besparing van kosten en het milieu, belangrijker vonden dan een simpele bediening. De meeste klanten kiezen voor een houtkachel om op de stookkosten te kunnen besparen, daarnaast is het milieu en duurzaamheid een belangrijk argument. Natuurlijk is de Beaufort houtkachel voorzien van een goede gebruiksaanwijzing waardoor iedereen weet hoe de houtkachel werkt na 1 keer stoken.

Meer informatie

Bezoek voor meer informatie onze website: www.helex.nl