Fire-Flow bovenrooster©

Erg vaak is er geen optimale verbranding in een houthaard. Nu wel met een nieuw verbrandingsprincipe. Uw hout verbrand twee maal volledig.

Geschikte haarden

En in veel haarden verbrandt het hout niet mooi, de ruit wordt zwart en vies door de roetwalmen, en het hout brandt niet helemaal op.

Maar na vijf jaar onderzoek en drie prototypes heeft Winox dé manier gevonden om hout optimaal te laten branden: Fire-Flow bovenroosters. Het stoken met een Winox Fire-Flow bovenrooster is milieuvriendelijk, sfeervol en relaxed. Je kunt daar erg lang van genieten, want de levensduur van de Fire-Flow bovenroosters zijn (afhankelijk van het gebruik) 10 tot 20 jaar!

De roosters van Winox zijn geschikt voor bijna alle houthaarden en openhaarden waarin liggend hout verbrand wordt. Maar voor het gebruik is het wel noodzakelijk dat de haardbodem of openhaardbodem vlak is of tot 2 cm diep. Daarnaast raden ze jou aan om hout te gebruiken dat tot 7 cm dik is (voor de kachelroosters) en tot onder de 15% gedroogd is en voor de openhaard roosters is dit tot 12 cm dikte en eveneens tot onder de 15% gedroogd.

 

Fire-Flow bovenroosters zijn geschikt voor:
Houthaarden: inbouwhaarden,  liftdeurhaarden, vrijstaande haarden en kachels, hanghaarden, hoekhaarden, schouwen, openhaarden, speksteenkachels en tuinhaarden.

Waarom is het effectiever?

De Fire-Flowbovenroosters bestaan uit een aantal hittebestendige metalen brandstrippen waar het hout op gelegd wordt. Het hout maakt nauwelijks contact met de brandstrippen, daardoor wordt een verstoring met de verbrandingsluchtstroom voorkomen en ontstaat er zelfs een volle twee-fasen verbranding. Dit is een nieuw zeer effectief verbrandingsprincipe. De volle twee-fasen verbranding houdt in dat aan de ene kant het hout op het rooster verbrand en aan de andere kant heeft het houtskool de mogelijkheid om volledig op te gloeien in het rooster tot een kleine hoeveelheid minerale as.

De luchtstroom loopt door deze twee-fasen en er ontstaat een katalytische werking als de haard op temperatuur is, en kan je zelfs uit het hout onderaan de vele ‘lucifervlammen’ zien wat een prachtig sfeer/- of volledig vuur geeft. De warmte wordt dan op twee plaatsen vol afgegeven, het resultaat daarvan is dat er 25% meer warmteafgifte ontstaat. De twee verbrandingsfasen (houtblokverbranding en het houtskool uitbranden) versterken elkaar, hierdoor verloopt het aansteken en het opnieuw aanbranden veel effectiever. Daardoor is houtbesparing van 30% of meer mogelijk!

Eenvoudig in elkaar te zetten

De bovenroosters zijn eenvoudig in elkaar te zetten. Het is afhankelijk van het vermogen en de bodemmaat van jouw haard hoe je het rooster in elkaar zet. Het is mogelijk om de grootte van het rooster aan te passen door de brandstrippen op verschillende manieren in de liggers te plaatsen. Duidelijke instructies hierover worden bij het bovenrooster geleverd.

Heb je geen haard? Geen probleem! De roosters zijn van zichzelf al een haard, op een vuurvaste plaat of ondergrond eenvoudig en goedkoop, met 25% meer warmteafgifte en 30% houtbesparing heb je een perfecte buitenhaard voor alle seizoenen met rondom direct 100% haardvuurbeleving.

Fire-flow bovenrooster Winox  Fire-flow bovenrooster Winox 1                     

Voordelen van de Fire-Flow bovenroosters

De Fire-Flow bovenroosters hebben veel verschillen ten opzichte van andere openhaard - roosters. Veel oude roosters bestaan uit meerdere strippen van bandstaal. Er zitten op deze roosters teveel dikke strippen waardoor de luchtstroom belemmerd wordt. Ook lossen de strippen van bandstaal uiteindelijk sneller op omdat ze van een slechte materiaalsoort zijn. Daarnaast blijft de volle twee fasen werking en katalytisch werking weg, waardoor de verbranding nog steeds niet optimaal is.
De Fire-Flow bovenroosters zijn geschikt voor alle houtkachels en houthaarden.

 

- De haard is makkelijker aan te steken

- Het hout brandt helemaal op tot een kleine hoeveelheid minerale as

- De ruit blijft schoon

- 3 tot 10% rendementsverbetering, afhankelijk van jouw haard en schoorsteenkanaal

- De luchthoeveelheidskleppen/schuiven kunnen in een vaste stand blijven staan

- De kamertemperatuur is gemakkelijker te regelen met het aantal houtblokken

- De emissiewaarden van de uitlaatgassen zijn lager, omdat de verbranding effectiever verloopt

- De thermische belasting van de houthaard verandert niet