Briljant vloerverwarming

Radiatoren moeten regelmatig worden schoongemaakt en hebben van tijd tot tijd een verfje nodig. Radiatoren en convectoren geven problemen, vooral wanneer men glaspuien heeft die tot aan de grond reiken. Radiatoren zijn tevens storende elementen, waarmee men bij de inrichting van de woning altijd rekening moet houden. Bij toepassing van Briljant vloerverwarming van All Air bent u van deze problemen verlost.

Productomschrijving

Wat is een Briljant regelunit?
De regelunit is het hart en het brein van de vloerverwarmings-installatie; werking en beveiliging zijn optimaal. De regelunit is voorzien van een energiebesparend menginjectiesysteem waardoor er minder warm water bijgemengd hoeft te worden om de juiste temperatuur te realiseren. Alle regelunits zijn zo geconstrueerd dat een optimale thermische beveiliging is verkregen.
 
Rendement
De aanschaf van een goede vloerverwarming is zeker voordeliger dan de aanschaf van een traditioneel verwarmingsysteem. Maar de energiebesparing, in samenhang met de comfortverbetering, geeft echter een voordeliger energieverbruik te zien, dat kan oplopen tot wel zo'n 30%. Dit bedrag is niet zomaar uit de lucht gegrepen, maar is bewezen door langdurig proeven die van overheidswege in Duitsland zijn ondernomen.
 
Als u zich realiseert dat gemiddeld 85% van de energie die in het huishouden wordt verbruikt, voor rekening is van de verwarming en je voegt daaraan toe dat met een goed verwarmingssysteem tot wel 30% op deze energie bespaard kan worden, dan ligt de keuze van goede vloerverwarming gewoon voor de hand.
 
De regelunit bestaat uit:
  • Grundfos pomp (twee standen)
  • Waterthermostaat
  • Beveiligingsthermostaat
  • Grote mengkamer met uniek energiebesparend menginjectiesysteem
  • Koppeling voor aansluiting op de bestaande c.v.
  • Geregeld met computer voor maximaal rendement
  • Thermometer op mengkraan
  • Twee jaar fabrieksgarantie op pomp
  • Tien jaar garantie op de verdeelunit
  • Vijftien jaar op de vloerverwarmingsslang
   
 
 Actieve unit                        Stadsverwarmingsunit           Hydrolisch neutrale unit
(geschikt voor alle ketels       (geschikt voor alle ketels,      (voor alle HR-ketels, in combi-
uitgezonderd HR-kete             uitgezonderd HR-ketels)        natie met een bypass regeling)
 
Vloerverwarmingsslang
De door All Air geproduceerde slangen worden gemaakt van een hoogwaardig kunststof en is zuurstofdicht.

Prijzen

De prijs voor vloerverwarming is van een aantal factoren afhankelijk. All Air wilt u graag een zo scherp mogelijke prijs aanbieden, maar heeft dan wel wat meer gegevens nodig om u een pasklare aanbieding te kunnen geven. Zomaar een prijs afgeven voor een aantal m² acht men niet erg zinvol. Van All Air ontvangt u direct een kant-en-klare aanbieding, toegespitst op uw situatie.
 
 
*) Hoofdverwarming bij woonkamer, open keuken en badkamer: ca. 14 cm hart-op-hart afstand. Bij slaapkamers is een hart-op-hart afstand van 20 cm voldoende ook voor hoofdverwarming.

Toepassingsmogelijkheden

Bestaande vloeren
Deze moeten voorzien zijn van een afwerklaag van minimaal 3 cm, waarin de vloerslang kan worden ingefreesd, waarna tegels, plavuizen in de daarvoor bestemde lijm geplakt kunnen worden. Bij deze methode kan natuursteen in een dun mortelbed gelegd worden, hierbij blijft de werkhoogte minimaal.
 
Onafgewerkte vloeren
De vloerslangen worden op de ruwe betonvloer vastgebeugeld en naderhand voorzien van een afwerklaag, eventueel voorzien van isolatiefolie. In de meeste gevallen kunnen tegels, plavuizen of natuursteen gelijktijdig in een speciebed verwerkt worden. Deze toepassing is ook mogelijk op bestaande vloeren waar frezen onmogelijk is.
 
Houten vloeren
Bij houten vloeren wordt eerst een isolatielaag aangebracht. Hier wordt de vloerslag op gemonteerd, vervolgens met gaas overspannen waarna tegels, plavuizen of natuursteen in een speciebed word gelegd.
 
Stenen vloeren
Stenen, zoals klinkers, natuur- of kunststeen, stenen vloeren in metselspecie gelegd of geplakt die normaal voor vloeren worden gebruikt, kunnen bijzonder goed worden toegepast bij een vloerverwarming. De slang kan verwerkt worden in een mortellaag van ±3 cm, zodat de totale dikte van de vloerafwerking met de tegels erbij op ± 5 cm komt. Voordat de afwerklaag wordt aangebracht, is het raadzaam de slang te vullen met water. Dit in verband met het eventueel opdrijven van de slang.
 
Parket
Parketvloeren zijn bijzonder geschikt. De delen mogen niet dikker zijn dan 10 mm en moeten uit een hard materiaal bestaan. Zacht hout is vanwege de warmte-ophoping die zich vormt ongeschikt. Pas dan leggen, wanneer de vloerverwarming minstens 14 dagen daarvoor in bedrijf is gesteld. Na acht dagen moet het parket in de te beleggen ruimte worden opgeslagen. Daardoor wordt bereikt, dat de vochtigheid van het hout meteen aanzienlijk wordt verkleind. Het leggen van het parket mag onder geen beding geschieden is als de vloerverwarming niet werkt. Anders zet later de verwarmingsvloer uit terwijl het geplakte hout eventueel gaat werken. Daaruit kunnen aanzienlijke beschadigingen aan de vloer en parket ontstaan. Alleen mozaïekpaket mag toegepast worden, strokenparket is af te raden.
 
Vloerverwarming
In sommige woningen blijkt achteraf dat infrezen niet mogelijk is:
A: doordat er een te dunne afwerklaag is aangebracht
B: doordat er leidingen in de afwerklaag is aangebracht
C: door een te harde werklaag (veelal in wat oudere woningen)
D: door een anhydriet afwerkvloer
 
Legpatroon vloerverwarmingslang
Systeem a: slangen worden in lussen aangebracht, afstand 20 cm
Systeem b: slangen worden in ringvorm aangebracht, afstand 20 cm
 
   legpatroon a                                                 legpatroon b