Energie besparen doet u zo

Valt u soms ook achterover van uw energiefactuur? Bij Loxone zorgen we niet alleen voor comfort en veiligheid, we optimaliseren ook uw energiemanagement.

Energieverbruik

De laatste jaren werd het meeste energie verbruikt aan verwarming en koeling. Onderzoek heeft aangewezen dat deze trend recentelijk gewijzigd is. Meer dan een derde van onze energiekosten gaat namelijk naar een combinatie van verlichting, huishoudtoestellen en elektronica. Volgende 5 handige Smart Home toepassingen zullen u helpen uw elektriciteitskosten te verlagen. En the best is yet to come: u hoeft hier zelf niets voor te doen! Uw woning doet dit automatisch!

# 1 Slim verwarmen en koelen: bespaar tot 60%

Daar waar een conventionele woning met één systeem werkt dat geen controle biedt over de temperatuur in de verschillende ruimtes in uw woning, biedt een Loxone Smart Home u in elke ruimte uw gewenste comforttemperatuur. Een aangename 21,5°C in de leefruimte en een koele 18°C in de slaapkamer? Dit is allemaal mogelijk! Loxone heeft een intelligent verwarmings- en koelingssysteem gerealiseerd waardoor u tot 60% aan energie kunt besparen. Het systeem kent uw wensen en behoeften en leert zichzelf te optimaliseren. In de koude wintermaanden zal uw woning u een gezellige warmte bieden en tijdens hete zomerdagen houdt ze alles koel, dit dankzij een slimme samenwerking met de zonwering.

# 2 Een besparingspotentieel van 30% door verlichting

Om te besparen op verlichtingskosten, kijken we eerst even naar de basis: het lichtconcept en het lamptype. Wanneer we denken aan de meest energie-efficiënte lamptypes, denken we uiteraard aan LED-lampen. De Loxone LED Spots zijn heel energiezuinig en gaan ongeveer 25.000 uren mee (dit komt overeen met +/- 25j bij een gebruik van 2,7u/dag). U weet nu dat het lamptype al veel energie kan besparen. Wanneer de verlichting daarbovenop nog eens automatisch uitgaat wanneer er geen beweging meer wordt gedetecteerd in een ruimte, bekomt u een optimaal energiemanagement. Bijkomend plupunt: nooit meer discussies over wie het licht heeft laten branden.

Ook het aanpassen van de helderheid van uw verlichting kan u helpen om energiekosten te drukken. De helderheid is afhankelijk van het tijdstip van de dag en de hoeveelheid natuurlijk licht die in de ruimte valt. Hoe donkerder, het groter de helderheid. Is het licht genoeg in de kamer? Dan zullen de lichten niet aangaan. Wanneer u de lichten dimt is dit niet alleen goed voor uw ogen, maar dit is ook energiezuiniger. Wanneer de Loxone LED Spots gedimd worden naar 20%, dan zal hun energieverbruik ook maar 20% bedragen, evident toch? Daarbovenop gebeurt dit allemaal automatisch zodat u er zelfs niet hoeft bij stil te staan.

# 3 Tot 40% energie besparen via huishoudtoestellen en elektronica

Wanneer u houshoudtoestellen aankoopt raden we u in de eerste plaats aan om het energielabel en de verbruikskost te controleren. Hoe energiezuiniger, hoe beter. Natuurlijk is het uitschakelen van uw toestellen bij uw afwezigheid ook zeer belangrijk om kosten te besparen. Een toestel dat in stand-by staat zal inderdaad minder energie verbuiken, maar zal nog steeds energie vragen. Waarom schakelt u uw toestellen niet gewoon uit wanneer u niet thuis bent? Een Loxone Smart Home doet dit automatisch! 

# 4 Zonwering biedt een energiebesparingspotentieel van 30%

 

Op een koude winterdag zal uw Loxone Smart Home automatisch de zonwering openen om gebruik te maken van de gratis zonnewarmte die binnenvalt om de ruimte te verwarmen. Op hete zomerdagen willen we natuurlijk oververhitting tegengaan en zal uw woning de zonwering vanzelf sluiten. Op die manier wordt op zonovergoten dagen een aangemane koele binnentemperatuur gegarandeerd. Dit intelligente samenspel tussen het binnenklimaat en de zonwering zorgt voor een optimaal energiemanagement en kan uw energiekosten tot 30% verlagen.

# 5 Bespaar tot 100% dankzij efficiënt energiegebruik

We kennen allemaal wel de manieren die vandaag de dag bestaan om zelf energie op te wekken, denk aan: zonnepanelen, fotovoltaïsche panelen of kleine windturbines. Deze manieren maken het mogelijk om tot 100% aan energie te besparen. Een Loxone Smart Home zal deze opgewekte energie zelf optimaal inzetten en benutten. Uw woning gebruikt deze energie automatisch om bijvoorbeeld te wassen of te drogen of de vaatwasmachine op te zetten. Dit gratis en voor niets!

Heeft u al een elektrische wagen? Het oplaadsysteem kan eveneens geïntegreerd worden in uw Loxone Smart Home waardoor u uw wagen oplaadt aan de hand van gratis zonne-energie.

Controle: overal en waar u ook bent

De Loxone App biedt u te allen tijde een overzicht van uw 
energiegerbuik. De energiestatistieken helpen u om nog 
meer potentiële energiebesparingen op te sporen.

U heeft dus uw huidige elektriciteitsconsumptie- en
productie steeds bij de hand, op elk moment van de dag,
waar u ook bent!

 

   

Meer weten?

Zelf geïnteresseerd om uw energiekosten te verlagen? Maak dan snel een afspraak voor een gratis infosessie in onze Loxone demowoning. We tonen u graag de functionaliteiten van een Loxone Smart Home in realiteit zodat u zelf kan zien hoe u eenvoudig energie kan besparen.

Onze infosessies zijn volledig vrijblijvend. Verspil dus niet teveel tijd en energie om uw project te starten en boek nu uw gratis infosessie!

Profielfoto van Loxone Benelux
Loxone Benelux
Gebroeders van Raemdonckstraat 1 b/c, 2560 Nijlen