Klimaatbeheersing in karakteristieke woning in Kralingen

Een prachtig woonhuis van omstreeks 1900 in de Rotterdamse wijk Kralingen werd geheel in stijl gerenoveerd.

Bij een dergelijk traject worden veel belangrijke keuzes gemaakt met betrekking tot inrichting en afwerking. Ook de keuze voor een nieuw duurzaam verwarmingssysteem nam de eigenaresse van het statige pand serieus. Ze legde een lijst met eisen en wensen voor aan installateur Marco Verburg. Enthousiast geworden door wat hij tijdens een fabrieksbezoek aan Jaga Climate Designers gezien heeft, stelde Marco de producten van Jaga voor.

Energiezuinige binnenklimaatoplossingen

Op de benedenverdieping wilde de bewoonster alle radiatoren graag uit het zicht en waar dat kon in de vloer geplaatst hebben. Enerzijds om esthetische redenen, anderzijds vanwege het feit dat er glaspartijen aanwezig zijn die tot op de grond doorlopen. Daarom zijn er fluister stille Clima Canals ingebouwd langs de lange wand in de woonkamer en bij de nieuwe, zwarte kozijnen aan de achterzijde. Clima Canals zijn zeer kleine convectorputten (18 cm breedte en 8 cm diepte) en kunnen koelen en verwarmen.

In de woning zijn ook Clima Canals mooi uit het zicht ingebouwd in de vensterbanken. Ondanks de kleine afmetingen is de Clima Canal een krachtige ventilatorconvector voor koeling én verwarming. Daarnaast is dit toestel fluisterstil en onopvallend in te bouwen.

Radiatoren om mee te koelen

Op de bovenverdieping in de slaapkamers zijn Strada Hybrids geplaatst. Door de LOW-H2O technologie in deze slanke toestellen kan de ruimte energiezuinig worden verwarmd. Daarnaast heeft deze radiator óók het vermogen om een ruimte extreem snel te koelen.

Meedenken is maatwerk

Een esthetisch verantwoord en optimaal functionerend product is bij Jaga altijd het gevolg van goed overleg en meedenken met zowel de installateur als de eindgebruiker. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de roosters op de convectorputten. Deze zijn eerst als monster op locatie getoond aan de bewoonster. Uiteindelijk is er gekozen voor zwart geanodiseerde, aluminium roosters, die geheel in stijl ogen met het in Hongaarse punt gelegde parket en de zwarte kozijnen.

Verder lezen? www.jaga.nl