Een groot voordeel voor je binnenklimaat

VELUX ACTIVE werd onlangs in een consumentenonderzoek beoordeeld met gemiddeld een 8! In dit artikel gaan we in op de ervaringen van één van de testers.

Automatische ventilatie

De intelligente sensoren van het VELUX ACTIVE systeem monitoren voortduren de temperatuur, de vochtigheid en het CO2-concentratie (koolstofdioxide) in je huis. Wanneer het nodig is opent of sluit het systeem automatisch uw dakramen, lichtkoepels of raamdecoratie.

Consumentenonderzoek

In november 2018 is er in samenwerking met hettestpanel.nl een consumentenonderzoek* uitgevoerd. Uit de resultaten hiervan blijkt VELUX ACTIVE geheel aan de verwachtingen te voldoen. Dennis Herremans (productmanager VELUX Nederland) is zeer blij met de mooie resultaten; "Goed om te horen dat het smarthome systeem in de praktijk positief wordt ontvangen. Ons doel was een eenvoudige oplossing creëren die het binnenklimaat bij mensen thuis op een gebruiksvriendelijke manier gezonder maakt. De ervaringen van de testpanel-deelnemers helpt ons het product in de toekomst nog verder te verbeteren."

Meer dan tevreden

Eén van die tevreden testers is Dennis van Santen. Samen met zijn vrouw en twee puberzoons woont hij in een nieuwe ééngezinswoning in Delfgauw. Gezien de goede isolatie van nieuwbouw, met als risico slechtere ventilatie, leek het de ervaren tester én trotse bezitter van VELUX-dakramen leuk om dit nieuwe systeem te ontdekken.

Dennis van Santen: “...doordat de slimme sensoren alles in de gaten houden, kunnen ze het binnenklimaat reguleren voordat je er eventueel ongemak van kan ondervinden. Zo kwamen wij er vaak te laat achter dat het benauwd was in huis; VELUX ACTIVE grijpt nu in voordat wij het door hebben.”

Altijd bij de hand, wel zo makkelijk

De VELUX ACTIVE app, waarmee u de controle over de automatische activiteiten behoudt, wordt door de testers als “gebruiksvriendelijk” en door twee testers zelfs als “zéér gebruiksvriendelijk” gezien.

Ook tester Dennis ervaarde dit gemak: “het grote voordeel is dat je niet thuis hoeft te zijn om het systeem te kunnen bedienen.”De VELUX ACTIVE app, waarmee u de controle over de automatische activiteiten behoudt, wordt door de testers als “gebruiksvriendelijk” en door twee testers zelfs als “zéér gebruiksvriendelijk” gezien.
Ook tester Dennis ervaarde dit gemak: “het grote voordeel is dat je niet thuis hoeft te zijn om het systeem te kunnen bedienen.”

Altijd ruimte voor verbetering

Tester Dennis had slechts één verbeterpuntje, namelijk dat hij het op prijs zou stellen als VELUX ACTIVE, naast het open en dichtdoen van de zonweringen, de jaloezieën ook nog zou kunnen kantelen.

Al met al biedt VELUX ACTIVE – zeker ook ten opzichte van het al bekende VELUX INTEGRA systeem - echte meerwaarde in huis en geven 3 van de 4 testers van hettestpanel.nl aan het product aan te zullen bevelen.

Kijk voor meer informatie en VELUX dealers in de buurt op www.velux.nl/active

*Onderzoek uitgevoerd door hettestpanel.nl, onder 4 testers, november 2018.