string(1) "p"

Efficiënt en duurzaam verwarmen met infrarood

Hét alternatief voor gas. Hoog rendement infrarood panelen van ThermIQ onderscheiden zich door hun zeer hoge efficiëntie.

• Snel geïnstalleerd
• Geen onderhoud
• Meer comfort
• Besparing op energiekosten

Hoog rendement infrarood panelen van ThermIQ onderscheiden zich door hun zeer hoge efficiëntie. Hierdoor zijn de panelen geschikt als hoofdverwarming, maar ook om gericht plekken in huis te verwarmen waar meer warmtecomfort gewenst is.

Zoals bijvoorbeeld in de zitkamer, de eetkamer en de badkamer. Dit zijn de plekken in huis waar mensen de meeste tijd doorbrengen. Met de HR infraroodverwarming van ThermIQ bent u in staat deze plekken van meer warmtecomfort te voorzien zonder hiervoor veel energie te verbruiken. Daarnaast wordt de investering die hiervoor nodig is weer snel terugverdiend door de besparing op uw gasrekening!

Haal optimaal rendement uit uw zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen heeft, is deze investering extra interessant. In veel gevallen geldt namelijk dat er meer energie wordt opgewekt dan wat er aan energie wordt verbruikt. De energie die teveel is opgewekt, levert u terug aan het net. Hiervoor wordt vaak een (kleine) vergoeding gegeven door de energiemaatschappij. Echter, deze regeling is gunstiger voor de energiemaatschappij dan voor u: op iedere kilowattuur stroom die u teruglevert, maakt u een gemiddeld verlies van 85% ten opzichte van de situatie waarin u deze zelf zou gebruiken.

Het terugleveren van energie is dus niet zo gunstig. Maar hoe kunt u ervoor zorgen dat u minder opgewekte energie gaat terugleveren? Het antwoord is simpel: door meer stroom te gaan gebruiken. Hiermee bedoelen wij uiteraard niet dat u uw lampen onnodig laat branden of de wasmachine vaker aanzet. We bedoelen ermee dat u elektrisch gaat verwarmen in plaats van op gas. Hiermee gaat u meer energie verbruiken, levert u minder terug aan het net én brengt u uw gasrekening omlaag . Zo haalt u een optimaal rendement uit uw zonnepanelen en verkort u de terugverdientijd van uw investering.

Naast de mogelijkheid om elektrisch te gaan verwarmen, werken wij samen met partners die het mogelijk maken om uw woning volledig aardgasvrij in te richten (all-electric). All-electric wonen en zelf uw eigen stroom opwekken, zijn een gouden combinatie. Voor een totale investering van €10.000 tot €12.000 kunt u al aardgasvrij wonen (afhankelijk van de oppervlakte van uw woning). Deze investering verdient u binnen 8 tot 10 jaar terug, waarmee u al snel een rendement op uw investering heeft van 10 tot 12,5%. Maak een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie!

Duurzame verwarming op je thuiswerkplek

Nu de dagen korter én kouder worden, en mensen noodgedwongen nog steeds veel thuis werken, begint de vraag zich langzaam op te dringen: hoe houd u uw thuiswerkplek straks comfortabel en warm? Zeker als u een werkplek op zolder, in de rommelkamer of in de schuur hebt ingericht, valt dat waarschijnlijk niet mee. Infraroodverwarming kan dan uitkomst bieden. Het is niet alleen eenvoudig te installeren en zeer comfortabel, maar ook nog eens duurzaam.

Met infrarood bent u in staat alleen daar te verwarmen waar dat nodig is. Dit komt doordat u met infrarood niet de lucht, maar de massa verwarmt zoals uw bureau, de vloer, de wanden en.. uzelf. Hierdoor is er minder energie nodig voor een comfortabel gevoel dan bij bijvoorbeeld traditionele radiatoren. En doordat er geen luchtstromen plaatsvinden in de ruimte, is verwarmen met infrarood ook nog eens heel gezond!

Daarnaast levert infraroodverwarming een comfortabele warmte, vergelijkbaar met de warmte van de zon. Wanneer u een infraroodpaneel aan heeft staan boven uw bureau, is het dus net of u in het zonnetje zit te werken. Het gebruik van infraroodverwarming is dus niet alleen duurzaam, maar ook comfortabel en zeer vriendelijk voor uw portemonnee.

Naast verwarming van uw werkplek, biedt onze partner Enirgy ook de mogelijkheid een volledig uitgeruste werkplek in te richten. Bestaande uit HR infraroodpaneel, een bureaustoel, bureau en verlichting. Wilt u meer weten neem gerust contact met ons op.

Duurzame thuiswerkplek faciliteren voor werkgevers

Wilt u als werkgever een goede, gezonde en duurzame thuiswerkplek faciliteren voor uw medewerkers? Wij ontzorgen u graag! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bent u naar aanleiding van dit artikel geïnteresseerd geraakt in ThermIQ en de producten en diensten die wij leveren, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.

E info@thermiq.com
T 010 462 26 52
W www.thermiq.com/nl