Met cv-ketels van Nefit duurzaam je huis

Minder CO2 uitstoot 

Steeds meer mensen proberen een zo duurzaam mogelijke manier te vinden om hun huis te verwarmen tijdens de koude wintermaanden. Veel mensen zien het ondertussen als een soort van sport om zo weinig mogelijk energie te verbruiken en om zo duurzaam mogelijk voor verwarming te zorgen. Ook de moderne producenten van cv-ketels, zoals Nefit, bieden tegenwoordig allerlei interessante opties om zo duurzaam mogelijk te kunnen verwarmen.

Laag- en hoog rendement
Je kunt je huis op tal van verschillende manieren verwarmen. Het is goed om nou eens te zien hoe het eigenlijk precies met het rendement van de verschillende verwarmmogelijkheden gesteld is. Zo blijkt dat de weliswaar erg gezellige open haard slechts twintig procent rendement haalt, terwijl de gas- en houtkachel respectievelijk 65 en 75 procent scoren. Bovendien is de open haard uiteraard allesbehalve vriendelijk voor het milieu. De cv-ketel scoort wat betreft rendement hoog met 92 procent, nog beter is het om echter de HR-ketel te kiezen. Deze ketels kennen een rendement van 107 procent. Een goede optie onder de beschikbare ketels zijn de Trendline HR-ketels van Nefit. Deze nieuwste generatie HR-ketels zijn stil, voorzien van zelflerende software en hebben een hoog rendement.

Minder CO2-uitstoot
De goed scorende HR-ketels worden ook wel de nieuwe generatie ketels genoemd. De waterdamp die vrijkomt bij verbranding wordt door de hr-ketel gebruikt om een ruimte te verwarmen. Er wordt op deze manier bijna 25 procent minder energie verbruikt en stoten de HR-ketels bovendien beduidend minder CO2 en stikstofdioxide uit. Kortom; de nieuwe generatie HR-ketels zijn dus milieuvriendelijker dan de reguliere cv-ketels.

Nefit
Duurzaamheid en het behalen van een zo hoog mogelijk rendement wordt gelukkig steeds belangrijker. Nefit biedt duurzame cv-ketels en HR-ketels van hoogwaardig materiaal aan die bovendien klaar zijn voor duurzame energie en geschikt zijn voor andere gassoorten. Deze ketels hebben bovendien een zeer lange levensduur. Het tekent de waarde die zowel producent als consument tegenwoordig hechten aan duurzaam verwarmen.