Daikin-Intergas hybride

De Daikin-Intergas hybride warmtepomp is dé totaaloplossing voor zowel verwarming als warm tapwater.

Daikin en Intergas, het ultieme duurzame verwarmingskoppel.

Hoge energiekosten en nieuwe Europese wetgeving op het gebied van energieverbruik vragen om een duurzaam, efficiënt verwarmingssysteem dat minder energie verbruikt gekoppeld aan een lagere CO2 uitstoot. De Daikin-Intergas hybride warmtepomp is dé totaaloplossing voor zowel verwarming als warm tapwater. Dit unieke verwarmingssysteem bestaande uit een warmtepomp en buitenunit van Daikin en een HR-ketel van Intergas levert optimale warmte, een grote hoeveelheid warm tapwater en comfort het hele jaar door, ook bij buitentemperaturen beneden het vriespunt.

50% minder CO2-uitstoot, 50% minder gasverbruik

De kracht van de Daikin Intergas Hybride is de slimme samenwerking tussen de warmtepomp (die 70% van de energie levert) en de hr-ketel (die bijschakelt wanneer dit nodig is). Afhankelijk van de buitentemperatuur, de energieprijzen en uw warmtebehoefte kiest het systeem altijd de meest zuinige werkingscombinatie: warmtepomp, hr-ketel of beiden. Op jaarbasis daalt uw gasverbruik hierdoor met minimaal 50%.De kracht van de Daikin Intergas Hybride is de slimme samenwerking tussen de warmtepomp (die 70% van de energie levert) en de hr-ketel (die bijschakelt wanneer dit nodig is). Afhankelijk van de buitentemperatuur, de energieprijzen en uw warmtebehoefte kiest het systeem altijd de meest zuinige werkingscombinatie: warmtepomp, hr-ketel of beiden. Op jaarbasis daalt uw gasverbruik hierdoor met minimaal 50%.

Verbetering energielabel (bestaande bouw)

Sinds 2008 is het verplicht om bij verkoop en nieuwe verhuur van een woning een energielabel te overhandigen. Heeft u nog geen energielabel? In januari 2015 krijgt u van de Overheid een voorlopig energielabel voor uw woning toegestuurd. Een gunstig energielabel komt de verkoop- of verhuurbaarheid van uw woning uiteraard ten goede. Met de Daikin Intergas Hybride gaat u in de meest voorkomende gevallen minimaal twee energielabel stappen vooruit ten opzichte van uw huidige cv-ketel. Dat scheelt!Sinds 2008 is het verplicht om bij verkoop en nieuwe verhuur van een woning een energielabel te overhandigen. Heeft u nog geen energielabel? In januari 2015 krijgt u van de Overheid een voorlopig energielabel voor uw woning toegestuurd. Een gunstig energielabel komt de verkoop- of verhuurbaarheid van uw woning uiteraard ten goede. Met de Daikin Intergas Hybride gaat u in de meest voorkomende gevallen minimaal twee energielabel stappen vooruit ten opzichte van uw huidige cv-ketel. Dat scheelt!

Forse EPC-verlaging (bestaande bouw)

De energiezuinigheid van nieuwbouw woningen wordt uitgedrukt in de energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Hierbij geldt: hoe energiezuiniger, hoe lager de EPC. De overheid scherpt de norm steeds verder aan. Per 1 januari 2015 gaat de EPC voor nieuwbouwwoningen van 0,6 naar 0,4. In 2020 moeten nieuwe woningen volledig energieneutraal gebouwd worden (EPC 0). Met de Daikin Intergas Hybride kan een EPC-verlaging van maar liefst 0,35 gerealiseerd worden.

Onbeperkt en royaal warm tapwater

Het water voor bij voorbeeld uw douche of bad wordt verwarmd door de hr-ketel van Intergas, Nederlands meest gekozen cv-ketel. Door de speciale, dubbele warmtewisselaar levert deze ketel een rendementsverbetering van circa 30% in vergelijking met traditionele cv-ketels. Terwijl u geniet van onbeperkt en royaal warm tapwater (tapklasse CW5). Dankzij het hybride principe kan, wanneer ruimteverwarming wordt geleverd door de warmtepomp, gelijktijdig warm tapwater worden geleverd door de hr-ketel. Hierdoor bent u verzekerd van optimaal comfort.

Verwarmen en koelen: Comfort het hele jaar door

De Daikin Intergas Hybride is beschikbaar in twee capaciteiten: 5 kW en 8 kW. Deze zijn geschikt voor de verwarming en warmtapwaterbereiding in uw woning. Het 8 kW systeem is ook leverbaar in een uitvoering die kan verwarmen én koelen. Dit betekent dat als beschikt over het juiste afgiftesysteem - vloerverwarming, ventilator- of warmtepompconvectoren - de Daikin Intergas Hybride in de zomer kan zorgen voor koeling in uw woning. Zo bent u dus met één systeem het hele jaar door verzekerd van optimaal comfort. En dat is wel zo prettig.

Compacte afmetingen

De Daikin Intergas Hybride is een zeer compact systeem: (H x B x D) 890 x 450 x 400 mm. Het binnendeel past op de plek van uw huidige cv-ketel. Bovendien hoeft u uw bestaande leidingen en afgiftesysteem (radiatoren, vloerverwarming etc.) niet te vervangen.

Ideaal voor renovatie

De Daikin Intergas Hybride is geschikt voor alle warmtebehoeften tot 36 kW. Bovendien kan de hr-ketel zonder de warmtepomp worden geïnstalleerd. Dit om het verwarmingsproces snel te kunnen opstarten en daarmee te voorkomen dat u in de kou komt te zitten als uw bestaande cv-ketel defect is. Het installeren van de warmtepomp kan dan later plaatsvinden.

 

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website.