Verbouwing financieren

U kunt op verschillende manieren uw verbouwing financieren. Met onze tips financiert u uw verbouwing voordelig.

Woonplezier vergroten

Een verbouwing vergroot op de eerste plaats uw woonplezier. Daarnaast kan een investering in uw woning de marktprijs verhogen. Soms is een verbouwing ook gewoon nodig omdat onderhoud zorgt voor behoud. Wat de reden voor de verbouwing ook is, de kosten voor een verbouwing kunnen flink oplopen.

Uw verbouwing financieren (tips)

Een verbouwing kunt u op verschillende manier financieren:

Spaargeld inzetten

De spaarrente is op dit moment laag. Dit maakt het interessant om uw spaargeld te investeren in uw woning. Dit is waardevast en u heeft er ook nog eens plezier van. Uw spaargeld verlagen kan daarbij voorkomen dat u hier belasting over betaalt.

Hypotheek verhogen

U kunt de hypotheek inzetten voor de verbouwing door deze onderhands te verhogen of door een tweede hypotheek af te sluiten. Om geld te maken uit uw woning is overwaarde nodig en moet de nieuwe hypotheek binnen de huidige normen passen.

De lage hypotheekrente van dit moment maakt het verhogen van de hypotheek extra interessant. Daarbij is de hypotheekrente onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Vanwege de kosten voor hypotheekadvies, taxatie en soms de notaris is een verhoging pas interessant bij verbouwingskosten vanaf € 25.000,-

Consumptief krediet afsluiten

Kost uw verbouwing minder dan € 25.000,- dan is het vaak voordeliger om een consumptief krediet af te sluiten. U heeft dan geen afsluitkosten zoals bij een hypotheek en ook is het afsluittraject sneller.

Omdat de leenrente van een consumptief krediet hoger is en de lening binnen 10 jaar moet worden afbetaald, zijn is de maandlast van deze financiering hoger. Hier staat tegenover dat ook de leenrente onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar is.

Profielfoto van FX
FX
Frankrijkstraat 128, 5622 AH Eindhoven