Wat kost een stukadoor?

Benieuwd wat de kosten voor een stukadoor zijn voor het stucen van een muur, plafond of andere stucwerken? In dit artikel lees je alles over de prijzen.

Kosten voor een stukadoor

Als er stucwerken nodig zijn in je woning of aan de buitenzijde kun je daarvoor een stukadoor inschakelen. Afhankelijk van de werkzaamheden en het materiaal dat daarvoor gebruikt wordt kunnen de prijzen die gerekend worden uiteenlopen. Het is daarom altijd zinvol eerst een aantal offertes aan te vragen bij verschillende stukadoors zodat je weet waar je aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan. Met de offertes kun je de prijzen vergelijken en de stukadoor kiezen die jou het meeste aanstaat. Bepaalde klussen worden door stukadoors per uur berekend terwijl er voor andere klussen gerekend wordt per m².

Wat kost een stukadoor per uur?

In het geval van kleinere oppervlaktes waarbij de nodige precisie vereist is zal de stukadoor eerder de prijs per uur vragen omdat dit meer oplevert. Een klein stukje dat gestukt dient te worden maar dat wel heel precies werk is kan uren in beslag nemen en dan is per uur laten betalen gunstig voor de stukadoor.

Type stucwerk Gemiddelde prijs per uur Gemiddelde prijs per m²
Stucwerk muur €30,- tot €45,- €12,- tot €20,-
Stucwerk plafond €30,- tot €45,- €17,- tot €25,-
Spuitwerk plafond €25,- tot €35,- €7,- tot €13,-
Behangen door vakman €20,- tot €35,-

€9,- tot €20,-

prijzen stukadoor

Wat kost een stukadoor per m²?

Een stukadoor kan tal van klussen voor je doen waarbij je kunt denken aan simpele klussen zoals het spuiten van muren en plafonds maar er kunnen ook meer specialistische werkzaamheden nodig zijn. De tabel laat de gemiddelde kosten voor bepaalde klussen zien.

Type stucwerk Gemiddelde prijzen per m²
Spacspuitwerk €5,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk €8,- tot €17,-
Plafond stucen €5,- tot €23,-
Sausklaar stucwerk €9,- tot €24,-
Sierpleister €12,- tot €25,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Gevelpleister zonder isolatie €65,- tot €85,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-
Betonstuc Vanaf €100,- per m²
Tadelakt Vanaf €175,- per m²

Wat kost een muur stukadoren?

Voor het stukadoren van een muur wordt doorgaans gerekend in prijzen per m². Een muur laten stukadoren is een vrij eenvoudige klus die op een snelle manier geklaard kan worden. Een muur is voordeliger dan een plafond omdat de stukadoor er makkelijker bij kan. De kosten van het stuken worden bepaald door het materiaal dat ervoor gebruikt wordt. Je kunt kiezen voor spackspuitwerk, behangklaar spuitwerk of voor sausklaar pleisterwerk. Het is ook mogelijk voor sierpleister te kiezen zodat de muur direct klaar is en je er niets meer aan hoeft te doen. De kosten zijn doorgaans inclusief materiaal en arbeidsloon.

Wat kost een plafond stukadoren?

Een plafond laten stuken kost doorgaans net even wat meer dan een muur omdat het een moeilijkere plek voor de stukadoor is om te doen. Ook voor plafonds geldt dat het stucwerk veelal per m² berekend wordt omdat het geen enorm ingewikkelde klus is die veel tijd vergt. Het stucwerk is inclusief materiaal en arbeidskosten en kost gemiddeld tussen de €5,- en €23,- per m². Omdat er bij het stuken van plafonds meer voorwerk verricht wordt is het duurder dan bij muren. De kamer dient bijvoorbeeld helemaal leeg te zijn en afgeplakt zodat het geen zootje wordt.

prijs plafond stucen

Soorten stucwerk

Stuken kan op meerdere manieren gedaan worden. Er wordt het meeste voor een van de volgende methodes gekozen: spackspuiten, sausklaar of behangklaar stucwerk, sierpleister of schuurwerk. Als je meer wilt weten over de verschillende methodes kun je het beste eerst contact opnemen met een stukadoor. Deze kan naar je woning komen kijken en bepalen welke manier het beste is en ervoor zorgen dat je muren en plafonds er zo uit komen zien zoals jij wilt. Stucwerk is zowel binnen als buiten mogelijk. Vraag altijd eerst offertes aan bij diverse stukadoorsbedrijven zodat je weet wat het gaat kosten.

Bespaartips stukadoor

Als je stucwerk wilt laten doen kun je daar op diverse manieren op besparen. Kijk altijd eerst goed welke materiaal je wilt hebben en vergelijk de kosten. Houd er rekening mee dat het voordeliger uitvalt als je alles in één keer laat doen. Daarnaast kun je zelf reeds voorbereidingen treffen voordat het stuken begint zodat dit de stukadoor geen extra tijd kost. Stucwerk voor huizen die ouder zijn dan twee jaar worden verricht tegen een laag btw-tarief zodat je daar ook mee bespaart. Op Stukadoorgids.nl vind je alle KvK ingeschreven stukadoors in Nederland. Vraag altijd offertes aan bij diverse stukadoors zodat je de prijzen kunt vergelijken en de beste voor jouw klus uitkiest.

Meer informatie: