Wat kost dubbel glas?

In dit artikel lees je meer over de kosten voor dubbel glas. Met dubbele beglazing bespaart u op de energiekosten, omdat je het warmteverlies vermindert.

Dubbel glas

Dubbel glas is een goede zaak om in je woning aan te brengen. Het zorgt er namelijk voor dat je woning een stuk beter geïsoleerd is dan met enkel glas. Een goede isolatie zorgt voor minder stookkosten in de winter omdat er minder warmte verloren gaat maar ook voor een koelere woning in de warmere zomermaanden. Dubbel glas is in verschillende soorten te koop waaruit je een keuze kunt maken. Als je kiest voor dubbel glas kan dit bij nieuwbouw gedaan worden maar ook voor reeds bestaande woningen is het uitermate geschikt. Dubbel glas zorgt voor dubbel voordeel.

Kosten dubbel glas

Dubbel glas is niet goedkoop maar er bestaan wel verschillende soorten waar je een keuze uit kunt maken dus doorgaans is er voor ieder budget wel iets te vinden. Standaard dubbel glas is de voordeligste variant in aanschaf maar als je kiest voor HR+ glas betaal je meer. Het HR+ glas bestaat in diverse varianten en hoe hoger de +waarde wordt hoe duurder het glas is. Het glas mag dan duurder zijn in aanschaf dan het standaard dubbel glas, het levert je wel meer besparing op in de stookkosten omdat het beter isoleert en het houdt ook de warmte beter buiten zodat je airco het minder zwaar heeft. De kosten van dubbel glas worden mede bepaald door de montagekosten omdat niet ieder bedrijf hetzelfde tarief hanteert.

Soort dubbel glas Prijs dubbelglas incl. montage en btw
Standaard dubbel glas €100,-
HR-glas €120,-
HR+-glas €130,-
HR++-glas €135,-

Kosten dubbelglas plaatsen

Als je kiest voor dubbel glas wil je dat natuurlijk het liefste voor het hele huis. Laat het budget dit niet toe dan kun je er voor kiezen dit alleen te laten doen in de ruimtes waar je het hardste dient te stoken of het vaakste aanwezig bent. De kosten voor het plaatsen van dubbel glas verschillen per bedrijf. Hiervoor wordt gemiddeld zo’n €40,- tot €70,- per m² gerekend. De verschillen worden bepaald door de voorrijkosten die berekend worden, of er eventueel een steiger nodig is voor het plaatsen van het glas en hoeveel mensen nodig zijn voor de plaatsing. Vraag altijd eerst offertes aan bij verschillende bedrijven zodat je deze met elkaar kunt vergelijken.

Handig:

Meer informatie over de prijzen van dubbel glas op Lunzen.nl.

prijs dubbel glas

Besparing dubbel glas

Dubbel glas is een goede zaak als het over het milieu gaat. Doordat je woning beter geïsoleerd is bespaar jij op stookkosten en dat is niet alleen goed voor je eigen portemonnee maar ook voor het milieu. Minder gas gebruiken betekent immers minder C02 uitstoot. De meest populaire keuze is voor HR++ glas maar je kunt ook een van de andere varianten kiezen. Kies je voor HR++ glas dan betekent dit dat er twee isolatielagen in zitten, bij HR+++ zijn dat er drie. Hoe hoger de isolatiewaarde is hoe minder kans je loopt dat het tocht en komt er geen condens op de ramen met vochtig weer.

Wil je weten of je dubbel glas hebt? Bekijk dan deze video:

Subsidie dubbelglas

Met dubbel glas ben je goed bezig voor het milieu en bespaar je op je stookkosten. Eerdere jaren was het mogelijk om subsidie te ontvangen van de staat als je dubbel glas liet plaatsen maar deze regelingen zijn in de loop der jaren dermate afgeslankt dat je als particulier er geen voordeel meer mee kunt behalen. Het is wel nog mogelijk voor Verenigingen van Eigenaren om er iets voor terug te krijgen. Er zijn bepaalde gemeentes of lokale overheden die wel subsidie geven als je dubbel glas laat plaatsen. Informeer daarom altijd even naar de mogelijkheden in jouw woonplaats als je kiest voor dubbel glas.

Btw dubbelglas 2019

Ondanks het feit dat er anno 2019 geen extra subsidie meer wordt uitgekeerd op de plaatsing van dubbel glas kan het je als particulier toch de nodige voordelen opleveren. Je bent groen bezig en denkt aan de komende generaties maar je voelt het ook in je portemonnee. Daarnaast wordt voor het plaatsen van dubbel glas gerekend met een laag btw-tarief. Dit betekent dat je voor het plaatsen van het glas 9% btw betaalt in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit levert je een aanzienlijke besparing op. Krijg je er dan wellicht ook nog subsidie op van een lokale overheid dan is dubbel glas zeker het overwegen waard.

Handige links: