Blijf je huren? Of ga je kopen?

Als je twijfelt tussen huren of kopen, helpt het om op een rijtje te zetten wat jouw woonwensen en toekomstplannen zijn. Wij denken graag met je mee.

Woon je nu in een huurhuis? En twijfel of je tussen blijven zitten of de overstap maken naar een koopwoning? Logisch, want er zijn goede argumenten voor en redenen tegen kopen.

Vóór huren
Als je huurt, dan kun je in feite gaan wanneer je wilt. Handig als je flexibel wilt blijven. Verder hoef je het groot onderhoud niet zelf te doen. En je betaalt bij huren geen extra belastingen voor woningbezit, zoals eigenwoningforfait en onroerend zaak belasting. De gemeentelijke belastingen, zoals riool- en afvalstoffenheffing moet je wel gewoon betalen.

Vóór kopen
Met een koophuis heb je alle vrijheid om het huis volledig naar jouw wensen en eisen aan te passen en je hoeft het niet meer in oorspronkelijke staat terug te brengen.
Daarnaast bouw je, als je elke maand aflost op je hypotheek, vermogen op. Bovendien zijn je maandlasten stabieler dan bij huren. Zet je de rente voor een langere tijd vast? Dan weet je dat je maandelijkse kosten in ieder geval voor die periode ongeveer gelijk blijven. Dus geen huurverhogingen meer.

Wat past bij jou?
Dus wat is voor jou de beste keuze? Dat hang helemaal af van waar jij naar op zoek bent. En kom je er niet helemaal uit? Dan helpen we je graag. Plan zelf een vrijblijvende afspraak in op www.hypotheekshop.nl/heiloo.