Partner

Poortinga Bouw

Poortinga Bouw- en Exploitatiemaatschappij BV ontwerpt en bouwt al meer dan 50 jaar elk type woning: vrijstaande bungalows, Engelse landhuizen, herenhuizen, jaren '30 woningen, pastoriewoningen, kubuswoningen, twee-onder-één-kap huizen alsmede multifunctionele bedrijfsruimten.

Uitgangspunt voor het ontwerp van deze stadsvilla van Poortinga in aanbouw in Den Haag is aanpassing aan de groene omgeving en de stijlkenmerken van de nabijgelegen schuren en huizen. De opdrachtgevers van deze stadsvilla kozen heel bewust voor bouwen in de Hollandse traditie. Niet uit conservatisme of nostalgie maar omdat zij denken dat het modernisme niet meer van deze, post-moderne, tijd is. En zij wilden geen opvallend statement maar juist de mooie omgeving laten spreken  

Plattegronden

Poortinga-stadsvilla-4.jpg

Poortinga-stadsvilla-5.jpg


Poortinga-stadsvilla-6.jpg

Specifticaties Stadsvilla Poortinga

De wensen van de opdrachtgever en de locatie zijn het vertrekpunt van het ontwerp. Luisteren naar en het begrijpen van de gebruiker om het ontwerp hun eigen identiteit te geven. Elkaar verrijken met ideeën en in samenspel komen tot een eindproduct welke zowel functioneel als ruimtelijk en esthetisch zijn plaats vindt. Poortinga neemt alle zorg uit uw handen en adviseert, coördineert en realiseert.

Je zou het kunnen zien als een hommage aan de locale architectuur met toepassing van de nieuwste bouwkundige inzichten. Want dit huis is niet alleen visueel milieuvriendelijk; het wordt zoveel mogelijk van natuurlijke materialen gemaakt en zit ver onder de toch al strenge energieprestatienorm met zijn verwarming door een warmtepomp en zonnepanelen.

Technische Gegevens:
- Type woning: Stadsvilla / parkvilla Poortinga Bouw
- Prijsindicatie v.a./m3: v.a. € 350,- m3
- Bouwwijze: Traditioneel
- Architect: Kampman Architecten

Afmetingen:
- Afmeting woning lengte x breedte: 14000 * 12000
- Oppervlakte begane grond: 158 m2
- Oppervlakte verdieping(en): 144 m2
- Minimumgrootte kavel/opzet kavel geschikt: 700 m2

meer van deze professional

Herenhuis van Poortinga bouw

Mooie herenhuizen gebouwd door Poortinga bouw.

Moderne huizen Poortinga bouw

Het moderne woonkarakter staat voor een woning met lef!...

Spannende zichtlijnen

In 2010 heeft Poortinga Bouw in samenwerking met Doren...

Toon alle 10 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.