string(1) "p"

Stadsvilla

Uitgangspunt voor deze stadsvilla van Poortinga in Den Haag is aanpassing aan de groene omgeving en de stijlkenmerken van de nabijgelegen schuren en huizen.

De opdrachtgevers

De opdrachtgevers van deze stadsvilla kozen heel bewust voor bouwen in de Hollandse traditie. Niet uit conservatisme of nostalgie maar omdat zij denken dat het modernisme niet meer van deze, post-moderne, tijd is. En zij wilden geen opvallend statement maar juist de mooie omgeving laten spreken.

Specificaties Stadsvilla Poortinga

De wensen van de opdrachtgever en de locatie zijn het vertrekpunt van het ontwerp. Luisteren naar en het begrijpen van de gebruiker om het ontwerp hun eigen identiteit te geven. Elkaar verrijken met ideeën en in samenspel komen tot een eindproduct welke zowel functioneel als ruimtelijk en esthetisch zijn plaats vindt. Poortinga neemt alle zorg uit uw handen en adviseert, coördineert en realiseert.

Je zou het kunnen zien als een hommage aan de locale architectuur met toepassing van de nieuwste bouwkundige inzichten. Want dit huis is niet alleen visueel milieuvriendelijk; het wordt zoveel mogelijk van natuurlijke materialen gemaakt en zit ver onder de toch al strenge energieprestatienorm met zijn verwarming door een warmtepomp en zonnepanelen.

Technische Gegevens:
- Type woning: Stadsvilla / parkvilla Poortinga Bouw
- Prijsindicatie v.a./m3: v.a. € 350,- m3
- Bouwwijze: Traditioneel
- Architect: Kampman Architecten

Afmetingen:
- Afmeting woning lengte x breedte: 14000 * 12000
- Oppervlakte begane grond: 158 m2
- Oppervlakte verdieping(en): 144 m2
- Minimumgrootte kavel/opzet kavel geschikt: 700 m2

Plattegronden

Poortinga-stadsvilla-4.jpg

Poortinga-stadsvilla-5.jpg


Poortinga-stadsvilla-6.jpg