Duurzame Houtbouw

Eurologs Houtbouw heeft methodes ontwikkeld om de isolerende eigenschappen van cederhout ver boven de normale waarden te doen stijgen. Het Thermo-Lam© systeem verwerkt een schuimlaag tussen de lagen cederhout, waardoor de muren een geheel eigen passief isolatiesysteem vormen. Deze gelamineerde muurbalken van Red Cedar met geïntegreerde isolatie worden volledig op maat geleverd waardoor het na-isoleren van de buitenmuren niet meer nodig is. Zo wordt zelf bouwen wel heel eenvoudig! Voor meer informatie kijk op www.eurologshoutbouw.nl

Eurologs Houtbouw

Tevens zorgt de gepatenteerde bouwmethode van Eurologs ervoor dat er snel kan worden gebouwd, waardoor bouwtijd, mankracht en dus energie wordt bespaard. Alle isolatievormen zijn daarbij mogelijk, zowel in de wanden als voor het dak, de ramen, de vloer en dergelijke. Ook kun je kiezen voor groene, sedum, daken, warmte-terugwin installaties, drievoudige beglazing, zonnepanelen en nog veel meer.  

Cederhout: duurzame oplossing

De laatste jaren is houtbouw weer in opkomst. En terecht! Hout is een prachtig natuurproduct met vele voordelen ten opzichte van de zogenaamde traditionele bouw, waarbij met stenen wordt gewerkt. Maar lang voordat stenen in de bouw werden gebruikt, gebruikte men vroeger al hout om daarmee te bouwen. Natuurlijk omdat dit destijds heel goedkoop en in grote getale voorradig was. Maar ook vanwege de duurzaamheid en de gezondheid. Dus feitelijk is houtbouw de traditionele bouw te noemen in plaats van de huidige beton- of steenbouw.

Voordelen houtbouw

Hygroscopische werking
Ten eerste heeft hout een hygroscopische werking. Dit houdt in dat het vocht uit de lucht opneemt en in droge tijden weer afstaat. Daardoor leeft de mens permanent in een neutraal leefklimaat en dat komt de gezondheid zeer ten goede. Mensen met astmatische klachten, bronchitis, allergieën, artritis en dergelijke, hebben veel baat bij houtbouw. Hierdoor zullen zij minder beroep doen op de zorgsector en zeker minder medicijnen gebruiken. Dat komt ook het milieu ten goede.

Radongas vrij of arm
Uit testen blijkt dat hout sowieso zorgt voor minder afscheiding van het kankerverwekkende gas Radon, dat normaliter vrijkomt bij de gebruikelijke bouwmaterialen als grind en zand, dat verwerkt wordt in beton en steen.

Aangezien bij houtbouw zowel de wanden als de verdiepingsvloer uit een houtconstructie bestaan, is er hier geen sprake van het vrijkomen van Radon. Wanneer de wanden ook met hout of zelfs met gipsplaten worden afgewerkt, is er sprake van Radon-vrije of Radon-arme materialen. Uiteraard is houtbouw daarom dan ook vele malen gezonder.

Onderhoudsvrij cederhout
Ten tweede komt hout in verschillende soorten en maten en is dit goed betaalbaar. Zeker wanneer we dan over Red Cederhout spreken, is duurzaamheid iets wat daarmee direct wordt geassocieerd.
Red Cederhout is onderhoudsvrij omdat het van nature over cederhoutolie beschikt dat het hout beschermt tegen rot, schimmel en insecten. Het is daarom een enorm duurzaam product!
Eurologs biedt daarom ook 30 jaar garantie op onbehandeld hout.

Verantwoord gekapt hout
Tevens is ons cederhout afkomstig van aangeplante bossen, waardoor het over de juiste certificaten beschikt dat dit verantwoord gekapt hout is. Voor Eurologs is dit uitermate belangrijk, ten eerste omdat import zonder deze certificaten anders niet meer mogelijk is vanwege de nieuw Europese wetgeving. En ten tweede omdat mede door aanleg van deze grote bossen het wereldwijde broeikas effect wordt verkleind. Bomen zijn immers in staat om kooldioxide (CO2) op te nemen en om te zetten in zuurstof (O2). Dit komt het wereldwijde klimaat zeker ten goede.

Isolatiemogelijkheden
(Ceder)hout is een prachtproduct dat van nature al 8x beter isoleert dan steen en 12x beter dan beton. Voor isolatie van het dak en de wanden kan heel gemakkelijk gekozen worden voor ecologische materialen, waardoor het geheel nog duurzamer wordt. In principe zijn ook zeer hoge isolatiewaarden te realiseren en men kan er zelfs energieneutraal of passief mee bouwen.

Licht materiaal
Hout is veel lichter dan steen en beton. Hierdoor zijn er veelal minder of zelfs geen betonnen heipalen nodig voor de fundering. Hout is tevens energiezuinig en goed bewerkbaar.

Brandvertraging
Sommige mensen denken bij houtbouw direct aan brandgevaar. Echter, dat is totaal niet nodig, want het gelamineerde cederhout is meer dan 60 minuten brandvertragend. Houten logs zullen verkolen maar niet branden, waardoor het veiliger is dan een stenen wand waarin metaal is opgenomen en waarop een verdieping rust. Dit metaal zal smelten bij een brand en daardoor zakt een verdieping in. Dat zal bij een massieve houten log home gelukkig niet het geval zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.eurologs.nl

Profielfoto van Eurologs
Eurologs
Keurmeesterstraat 11 D, 2984 BA  RIDDERKERK