Villa Renkum

Villa Renkum: een biobased, eigentijdse en leeftijdsbestendige nul-op-de-meter woning. Deze villa is gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving!

Omschrijving

Deze All-Electric villa is gelegen op een uniek kavel in Renkum. Het kavel kenmerkt zich door een groot hoogteverschil tussen voor- en achtertuin en is omgeven door vele prachtige bomen. De wens van de opdrachtgevers was een duurzame leeftijdsbestendige nul-op-de-meter woning waarbij de relatie met de grote tuin een belangrijk gegeven was. Deze wensen hebben geresulteerd in het ontwerp van een enkellaagse villa waarbij de ruimten zijn gesplitst in twee volumes met een glazen verbinding.

Hierdoor ontstaat er een functionele scheiding tussen het woon- en slaapgedeelte met daartussen een entreeruimte die bij binnenkomst uitzicht biedt op de achtergelegen tuin. Aan de noordzijde van de woning zijn respectievelijk de garage, werkkamer en logeerkamer gesitueerd. Aan de zuidzijde, die verbonden is met de achtertuin, liggen de slaap- en leefruimten.

De leefruimten bieden optimale beleving en interactie met de groene omgeving. Het markante overstek, van zowel de terrasvloer als de luifel zorgen voor een gefaseerde en vloeiende overgang tussen interieur en exterieur. De luifel functioneert tevens op bouwkundige wijze als zonwering.

Deze moderne villa, die gebouwd wordt met de beste duurzame materialen, wordt uitgevoerd in grijs getint stucwerk gecombineerd met slanke verticale houten delen. Dankzij deze materialisatie beschikt het gebouw over een elegante uitstraling. De in houtskeletbouw geconstrueerde woning wordt dampopen uitgevoerd gecombineerd met luchtverwarming/koeling. Een lucht-water warmtepomp zorgt voor de warmwatervoorziening. De woning beschikt verder over de nodige domotica voor een optimaal woongenot.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.eco-architecten.nl