Woonhuis Rijnsweerd

Woonhuis Rijnsweerd is een eigentijds, licht, ruimtelijk en warm familiehuis. Onderhoudsarm en energiezuinig door PV-panelen en zonnecollectoren.

Modern en comfortabel familiehuis

De wijk Rijnsweerd is op de te delen in 2 delen die ieder een toonbeeld zijn van een architectuurstromingen. Enerzijds het organische plan van Alberts en Van Huut en anderzijds het rechtlijnige stratenpatroon met bungalowwoningen.De huidige woning staat in dit gedeelte. Aangezien deze woning niet voldoet aan de wensen van de opdrachtgever wordt deze gesloopt om plaats te maken voor een modern en comfortabel gezinshuis.

Het ontwerp bestaat uit twee strak vorm gegeven volumes die met elkaar verbonden door een lichte dubbel hoge hal die door de glazen puien aan weerszijden zicht biedt op tuin en aangrenzende groen. De tweedeling werkt door in de programmatische invulling. De kinderen wonen links en de ouders rechts. Dit komt ook tot uiting in de kelder waar een speelkamer en een kantoor een plek hebben gekregen. De woonkeuken is echter het hart van het huis. De grote glaspartijen zorgen voor een sterke verbinding tussen binnen en buiten. Door de grote schuifpui wordt het overdekte terras een typische buitenkamer.

Er is gekozen voor een beperkte hoeveelheid, onderhoudsvrije materialen. De gevels van het in houtskeletbouw opgetrokken woonhuis worden afgewerkt met donkergrijs stucwerk en een aluminiumkleurige granulaatplaten. De kozijnen zijn een combinatie van aluminium aan de buiten- en hout aan de binnenzijde.