string(1) "p"

Hybride verwarmen: wat is het (en hoeveel bespaar je er mee)?

We hebben er allemaal mee te maken: gas wordt maar duurder en duurder. Wat nu als je relatief eenvoudig je gasverbruik tot 70% omlaag kan brengen?

De gasprijs is de afgelopen tijd enorm gestegen en dat zal nog wel even doorgaan. Steeds meer mensen zijn dan ook naarstig op zoek naar oplossingen om hun gasverbrijk blijvend te verlagen. En dat het liefst op een manier die niet al te ingewikkeld (en kostbaar) is. Een oplossing waarbij je geen afscheid hoeft te nemen van je cv-ketel of radiatoren klinkt dan ook ideaal! Dit is mogelijk bij hybride verwarmen.

Wat verstaan we onder hybride verwarmen?

Je kunt hybride verwarmen vergelijken met het rijden in een hybride auto. Bij een dergelijke auto heb je 2 motoren, waarvan één elektrische motor. Bij hybride verwarmen komt er dan naast je cv-ketel een compacte hybride warmtepomp te staan met een buitenunit. Voor de rest verandert er eigenlijk niet zoveel.

Kort gezegd zorgt de warmtepomp dat je woning verwarmt wordt en de cv-ketel dat je een lekker warme douche hebt. Je cv-ketel hoeft alleen nog maar bij te springen als dat écht nodig is; bijvoorbeeld als het heel erg koud is. Op deze manier kun je tot wel 70% gas besparen. En zeker met de huidige gasprijs is dat natuurlijk heel erg interessant! Zo blijf je verzekerd van het comfort dat je gewend bent en gaat je gasverbruik direct flink omlaag!

Waar let je op bij de keuze voor een hybride warmtepomp?

Er zijn natuurlijk heel veel hybride warmtepompen op de markt. Dus waar let je nu op? Een goed uitgangspunt bij een dergelijke aanschaf is de Consumentenbond. Zij testen onafhankelijk meer dan 2000 producten per jaar. Zo ook een warmtepomp-test met vele verschillende merken en modellen. En wat blijkt? 

Nefit Bosch Compress 7400i 5 B: stilste en grootste besparing

Voor de tweede keer op rij scoort de hybride warmtepomp van Nefit Bosch beter dan alle andere modellen: ‘’Met de Compress 7400i 5 B van Nefit Bosch is de grootste besparing op je energierekening mogelijk. Het is ook de stilste warmtepomp in onze test,'' concludeert de Consumentenbond.

Subsidie tot een derde van de investering!

Sinds 1 januari is de subsidie op hybride warmtepompen met 50% verhoogd. De overheid betaalt tot wel een derde van je investering. Nog interessanter dus om je cv-ketel uit te breiden met een hybride warmtepomp. En tijdelijk geldt bij Nefit Bosch een cashback tot 375 euro!

Benieuwd wat jij kunt besparen met een hybride warmtepomp? Doe nu de check. Of lees meer over warmtepompen op de website van Nefit Bosch