string(1) "a"

Elektrische vloerverwarming: energiezuinig en duurzaam je huis verwarmen

Elektrische verwarming is een duurzame manier om je huis te verwarmen. Elektrische systemen kun je namelijk makkelijk per ruimte besturen.

Guido van Loon 25 Mei 2022

Sommige systemen kun je zelfs koppelen aan een app. Zo kun je bijvoorbeeld opdracht geven om de elektrische vloerverwarming pas aan te zetten als dit nodig is. In combinatie met eigen zonnepanelen verwarm je je huis bovendien op een zuinige manier.

Populaire elektrische vloerverwarmingssystemen

Een elektrische vloerverwarming verwarmt jouw kamer binnen no time zodat jij altijd een aangenaam binnenklimaat hebt. Met een snelle installatie, een nog snellere opwarming en weinig luchtcirculatie is deze manier van verwarmen onmisbaar in jouw huis! In dit artikel lees je meer over twee populaire systemen: het DCM-PRO noppenplaatsysteem en de StickyMat.

1. DCM-PRO noppenplaatsysteem

Bij het DCM-PRO noppenplaatsysteem, ook wel Warmup vloerverwarming genoemd, plaats je de elektrische vloerverwarming op een ondervloer. De noppenplaat heeft een sterke zelfklevende laag om direct op Warmup isolatieplaten te bevestigen.

Daarnaast kun je het systeem op een oude tegelvloer, betonnen vloer, cementdek en houten ondervloer plaatsen. Met Warmup isolatieplaten verkort je de opwarmtijden van jouw vloerverwarming met 60% of meer. En dat betekent ook dat je jouw verbruikskosten met maar liefst 50% kunt terugbrengen: goed voor je portemonnee én het milieu!

2. StickyMat

De StickyMat bestaat uit een dunne kabel die met gelijke tussenruimtes is verdeeld over een glasvezel mat waarop drukgevoelige lijm is aangebracht. Deze matten rol je gemakkelijk uit over de ondervloer. Hierdoor ben je gemiddeld 35% sneller klaar met het installeren.

Het StickyMat systeem kun je gebruiken voor alle vloertypes die geschikt zijn voor elektrische vloerverwarming. Denk bijvoorbeeld aan laminaatvloeren, vinyl, tapijt, tegels of linoleum. Ook is het systeem geschikt voor alle soorten vloerbedekking. Door de lage opbouwhoogte is de StickyMat het ideale systeem voor renovatieprojecten.

Elektrische vloerverwarming: kies de juiste isolatie en thermostaat
Beide systemen functioneren het beste met WarmUp isolatieplaten en een WarmUp thermostaat. WarmUp isolatieplaten hebben drie unieke eigenschappen ten opzichte van andere isolatieplaten waardoor je minder energie verbruikt: een optimale warmteverspreiding, een energiezuinige isolatielaag en een kortere opwarmtijd.

Ook is het belangrijk dat je beschikt over de juiste thermostaat. Zo kun je de elektrische vloerverwarming optimaal afstellen voor een laag energiegebruik. Met een programmeerbare thermostaat kun je zelfs verschillende verwarmingsschema’s per dag instellen. Zo kun je alle kamers nauwkeurig verwarmen op de momenten dat je er gebruik van wilt maken. Duurzaam en energiezuinig dus!

Ben jij na het lezen van dit artikel enthousiast geworden en wil je een elektrische vloerverwarming kopen? Een specialist helpt je graag met het maken van de juiste keuze voor jouw woning.

Reacties