Profielfoto van Remon Waterontharders

Remon Waterontharders

Van der Waalspark 26, 9351 VC Leek

Over ons

Bij Remon wordt uw waterontharder op professionele wijze en volgens alle richtlijnen geplaatst!

Hoe werkt een waterontharder?
Hoe werkt een waterontharder nou eigenlijk precies? En waarom heb je zout nodig om zacht water te krijgen? Gaat het water dan niet zout smaken? Deze vragen komen wellicht in u op wanneer u leest over een waterontharder. Daarom leggen wij graag uit hoe een waterontharder werkt.

De werking van een Remon waterontharder
Onze waterontharder werkt op basis van een ionenwisselaar. Een ionenwisselaar verwijdert deeltjes (ionen) uit vloeistoffen (water). Dit gebeurt door middel van harsbolletjes die geladen zijn met natriumionen. De geladen harsbolletjes zorgen dat het calcium uit het water gefilterd wordt. Wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn met calciumdeeltjes, moet de ontharder gespoeld worden. Dit wordt ook wel regenereren genoemd. Tijdens het regeneratieproces wordt het hars schoongespoeld met pekelwater dat direct wordt afgevoerd naar het riool. Het pekelwater komt dus nooit in aanraking met het drinkwater. Het drinkwater smaakt dus ook niet zout. Bekijk de animatie hieronder voor een uitleg over de werking van onze waterontharders.

Een waterontharder kopen, wat kost dat eigenlijk?
Wij bieden de beste prijs voor de beste waterontharder. Maar wat kost een waterontharder dan? De prijzen van waterontharders variëren bij Remon tussen de €1400,- en €2100,-. Dit bedrag is inclusief btw, exclusief montage van de waterontharder én de kosten van de benodigde materialen. Lees hier alles over de prijs van onze waterontharders. Remon geeft 15 jaar garantie op een waterontharder. Voor een waterontharder heeft u onthardingszout nodig. Een gemiddeld huishouden verbruikt tussen de 50 en 75 kg zout op jaarbasis. Heeft u een onderhoudscontract afgesloten bij Remon? Dan brengt de servicemonteur dit zout kosteloos voor u mee tijdens het jaarlijkse bezoek. Zout bestellen is daardoor niet nodig. Wilt u toch meer zout bestellen, dan kan dit uiteraard gewoon bij Remon! Wilt u weten welk type waterontharder u het beste kunt kopen? Onze adviseurs komen graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken. Samen met u zoeken zij uit welke waterontharder het beste bij uw situatie past zodat u altijd de meest geschikte waterontharder koopt.

Voordelen van een waterontharder
De voordelen van een waterontharder zijn, buiten dat het het kalk uit het water haalt, als volgt:

Betere smaak
De waterontharder zorgt voor kalkvrij water. Zacht water voelt een stuk lichter en voller aan dan hard water. Hierdoor zal niet alleen ontkalkt water zelf lekkerder smaken, maar ook uw thee of koffie smaakt beter.
Besparing op schoonmaakmiddelen
De waterontharder zorgt voor een betere werking van zeep, waspoeder en glansmiddelen. Dankzij de waterontkalker heeft u zo’n 25% tot 30% minder schoonmaakmiddel nodig en dat bespaart kosten. Na de ingebruikname van de waterontharder ontsmet deze de oude kalkaanslag. Hierdoor zal de reeds aanwezige kalk vanzelf verdwijnen. Kalkaanslag zal geen schoonmaakklus meer zijn.
Langere levensduur van apparaten en textiel
Door het zachte water kan de levensduur van apparaten die veel water gebruiken met wel 30% worden verlengd. Textiel gaat ook langer mee omdat dit wordt gewassen in het zachte water zonder kalk (kalkvrij water).

Meer informatie voordat u een waterontharder koopt

Wilt u een waterontharder laten plaatsen? U heeft vast nog vragen en dat snappen we bij Remon maar al te goed. Op onze site vindt u veel informatie en antwoorden op veelgestelde vragen, die u helpen in dit proces. U kunt altijd geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Mocht u onverhoopt toch nog vragen hebben, kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Indien gewenst komt onze adviseur graag vrijblijvend langs om te bekijken welke soort waterontharder mogelijk is. Zo kunt u met een gerust hart de juiste waterontharder kopen en laten installeren. En wie weet bent u onze nieuwste zeer tevreden klant!