string(1) "b"
Profielfoto van Schiedel Metaloterm

Schiedel Metaloterm

Oude Veerseweg 23, 4332 SH Middelburg

Over ons

Al bijna 50 jaar ontwerpt, produceert en distribueert Ontop door heel Europa. Onder de merknaam Metaloterm® bieden ze meer dan 4.000 verschillende producten voor slimme oplossingen in rookgasafvoersystemen. De oplossingen van Ontop worden gebruikt als schoorstenen, rookgasafvoeren, beluchtingssystemen en industriële afvoeren. Ontop biedt daarmee een oplossing voor vrijwel alle toepassingen op het gebied van rookgasafvoersystemen. De toepassingen variëren van industriële ovens, bakkerijen, gas- en dieselmotoren, verwarmingsketels tot schoorstenen voor alle soorten haarden en kachels.

Internationaal karakter

In Middelburg heeft Ontop de beschikking over een ultramoderne productieomgeving met onder meer de modernste lasstraat ter wereld, een slimme logistieke inrichting en kantoorruimtes, waaronder presentatie- en vergaderzalen voor bijeenkomsten met kennisinstituten en klanten. De rechtsorganisatie van Ontop is gevestigd in Nederland, maar het bedrijf heeft een sterk internationaal karakter. Naast de Duiste vestiging (Ontop GmbH) werd in 1990 de Franse vestiging Metaloterm France sarl opgericht. In 2004 werd een productiefaciliteit in Polen opgezet. Alle bedrijven zijn volle dochterondernemingen van Ontop B.V.

Ambachtelijk

In de dienstverlening valt vooral het degelijke en ambachtelijke karakter op. Ontop heeft in haar karakter de goede klanten van een familiebedrijf diep geworteld zitten: een platte organisatie met korte lijnen, een open cultuur, betrokken medewerkers en het vermogen om slagvaardig te handelen. Daarnaast is Ontop vooral een organisatie met een professionele gedrevenheid: het wil graag nieuwe uitdagingen aangaan en heeft het vizier gericht op de toekomst.

Specialist

Het grote succes achter Ontop is de focus op het specialisme. Het bedrijf heeft zich verder ontwikkeld in haar corebusiness: het ontwerpen, produceren en distribueren van rvs rookgasafvoeren, zoals geïsoleerde schoorstenen, enkelwandige systemen, uitlaatsystemen, gasafvoeren en zogeheten specials voor vele toepassingen. De Metaloterm producten worden onder meer gebruikt voor cv-ketels, houtkachels en open haarden, luchtverhitters, generatoren, gasgestookte sfeervuurtoestellen en grote industriële installaties (zoals ovens, drogers, ventilatie en beluchting) voor diverse branches. Alle Metaloterm producten zijn voorzien van CE-markering.

Aangesloten bij