Profielfoto van Luca Sanitair

Luca Sanitair

Rooseveltstraat 12 2321 BM  Leiden

Over ons

Het sanitair assortiment van Luca Sanitair bestaat uit de Italiaanse designmerken Bongio kranen, D.A.S. radiatoren, badkamermeubels van Luca Steel, GB Group en Luca Wood, douchedeuren van het eigen Luca Sanitair merk. Tevens verkoopt Luca Sanitair de keramiekmerken Hatria en Globo. Alle merken worden in Nederland exclusief verkocht via een netwerk van geselecteerde dealers.

Groothandel in Italiaans design sanitair.

Sinds 2002 speelde Luc van den Berg al met de gedachte om Italiaans design sanitair te gaan importeren. De eerste producten die wij op de Nederlandse markt brachten kwamen kort daarna en al snel werd er besloten om een groothandel te gaan starten gericht op producten uit Italië. De volgende stap die werd gezet was het op de markt brengen van de eigen Luca Sanitair inloopdouches en wanden. Met het eigen ontwerp van een RVS Luca vloer- en wandwisser werd het plaatje compleet gemaakt.

Langzaamaan werd het aanbod van producten steeds verder uitgebreid. Naast keramisch sanitair kwamen er diverse kranenmerken bij, waarbij de eerste start werd gezet met het Italiaanse merk Bongio. Sinds kort in het assortiment is de Roll-in shower. Design en pragmatiek komen samen bij de Roll-in shower en het product kan voor meerdere toepassingen gebruikt worden. Door de jaren heen is het bedrijf dus gegroeid met een ruim aanbod in keramisch sanitair, inloopdouches, vrijstaande baden, opzetwastafels, badmeubelen, radiatoren en kranen. Al deze producten zijn gericht op het midden- en hoog segment in de sanitair branche.

Vanuit het centraal magazijn te Leiden voorzien wij de dealers van de door hun bestelde goederen. Met eigen vervoer leveren wij dagelijks door heel Nederland. Door de meest commerciële producten ruim op voorraad te houden kunnen wij binnen één week uitleveren. Door het succes van het programma Luca Wood is Luca Sanitair begonnen met de het Italiaanse merk GB en het private label Luca Steel om het assortiment nog verder uit te breiden op het gebied van badmeubelen. Deze merken kunnen goed met elkaar gecombineerd worden voor talloze mogelijkheden. Verder is Luca Sanitair zeer content met de samenwerking met Ceramica Globo. Naast Hatria is Globo een uitstekende uitbreiding op het gebied van keramiek. Luca sanitair zoekt en ontwikkelt altijd aparte producten die nog niet op de markt vertegenwoordigt zijn om zo te voldoen aan de wens van de klant.

Meer informatie
Voor meer informatie en/of inspiratie klik hier