Profielfoto van Designtegels.nl

Designtegels.nl

Spinveld 66, 4815 HT BREDA

Over ons

Designtegels verkoopt handgemaakte Portugese cementtegels en Marokkaanse, Spaanse en Mozaïek tegels. Van grafisch tot bloemenprint, oude patronen en nieuwe.

Handgemaakt tegels van eigen design

Designtegels.nl is de grootste leverancier van cementtegels, - ook wel Portugese tegels genoemd, in Europa. Aan het assortiment zijn de laatste jaren nieuwe producten toegevoegd zoals Spaanse en Marokkaanse wandtegels. Zelliges, Platta's en Bejmat, Mozaiek en sinds kort ook Beton-, hout- en Metallook tegels. Alles van ons eigen merk Azule.

Met een standaard voorraad van minimaal tienduizend vierkante meter, en meer dan 500 verschillende tegels, levert Designtegels aan meer dan 20 landen binnen en buiten Europa. Doordat Designtegels de cementtegels zelf produceert garanderen zij de beste kwaliteit en prijsverhouding die er vandaag de dag te vinden is.

Het assortiment blijft constant vernieuwen, wij luisteren graag naar onze klanten en kijken mee met de trends en maken deze graag zelf ook! Zo ontwerpen wij zelf ook patronen, en experimenteren we graag met nieuwe vormen. Zo proberen we voor iedereen wat in huis te hebben: Bloemenpatroon, grafische Hexagones, eeuwenoude patronen voor in je jaren 30 hal of gewoon knalroze voor in op het terras. Op onze website vind je altijd de nieuwste producten, blogs en inspiratie foto's. Benieuwd naar een specifieke tegel? Vraag een sampel aan (of 4!) en deze wordt naar je toegestuurd.

Hoe het allemaal begon

Zijn oude Volkswagen busje heeft het zwaar als Ramon Huigen in 2003 drieenhalf duizend kilometer terugrijdt van Noord-Afrika naar Utrecht. Achterin ligt een partij kleurige authentieke cementtegels. Ramon was ze tijdens zijn surfvakantie per toeval tegengekomen in een kleine tegelwerkplaats in Zuid-Marokko. Hij was gelijk verkocht. En de tegels dus ook. De motieven, de kleuren, het ambachtelijke, natuurlijke productieproces en de rijke historie boeien hem zo dat Ramon besluit om voor eigen gebruik een paar dozen mee naar Nederland te nemen.

Thuis legt hij in zijn keuken en op zijn terras een prachtige nieuwe kleurrijke cementvloer. Die blijft niet onopgemerkt onder zijn familie, vrienden en kennissen. Dat willen zij ook hebben. Ramon besluit van zijn laatste spaarcenten een container cementtegels vanuit Marokko te laten overkomen en als enige tijd later zijn volledige kennissenkring zich thuis in Mediterrane sferen waant, weet hij dat hij ook de rest van de Westerse wereld dit genot niet mag onthouden. Dit moest groter worden aangepakt.

Samen met zijn toenmalige zwager Martijn Dijkstra gaat Ramon op zoek naar mogelijkheden om de tegels zelf te laten produceren. Ze komen uit bij landen als Portugal, Spanje en Marokko. Ook Vietnam blijkt een goede optie te zijn. Niet alleen is daar het productieproces goedkoper, ook is er vakmanschap aanwezig en de kwaliteit van de grondstoffen cement, pigment en marmer-poeder is daar beter. Na veel reizen, regelen, bellen, mailen en faxen gaat www.designtegels.nl in 2006 online. Containers vol kwalitatief hoogstaande cementtegels vinden hun weg naar Nederland. Allemaal hebben ze een kleurig Moors design en ze krijgen de nieuwe eigen merknaam 'Azule' mee. Designtegels.nl is geboren.

Vanuit een kleine garagebox aan de Duurstedelaan in Utrecht worden de eerste orders verwerkt. De vraag is zo groot dat Ramon en Martijn er ieder half jaar een nieuwe garagebox bij moeten huren. Het is duidelijk: deze hobby loopt uit de hand. Designtegels.nl kan niet meer worden gecombineerd met een vaste baan. Beide ondernemers-in-de-dop besluiten daarom hun passie te volgen en zich voortaan full-time in te zetten om hun bedrijf verder uit te bouwen.

Elke tegel wordt met de hand gemaakt

Wist je dat elke Portugese cementtegels met de hand wordt gemaakt? één voor één wordt er via een mal het kleurenpatroon toegevoegd en geperst onder een enorme druk. Deze tegel is dan ook uniek om zijn methode, hij wordt niet gebakken en blijft daarom poreus. Deze tegel heeft dan ook een goede behandeling nodig tijdens en na het leggen, je ontvangt dan ook een uitgebreide handleiding bij onze tegeltjes. Moeilijk is het niet, je volgt gewoon het stappenplan of kijkt onze filmpje waarin het wordt uitgelegd.  Met onze eigen productlijn van Azule is aan alles gedacht.

Ook de marokkaanse Zelliges en Bejmat worden met de hand gemaakt. Deze tegeltjes worden wel gebakken, in grote geglazuurde platen tegelijk. Vervolgens worden ze met de hand in verschillende vormen gehakt. Een tijdrovend klusje maar het zorgt voor de prachtige oneffe afwerking waar je deze tegeltjes aan herkent. Iedere plak die in de oven gaat heeft weer net een andere kleur, dit mixen ze en zo komen ze ook uit de doos. De zellige is een echt wandtegel en is verkrijgbaar in verschillende vormen. De Bejmat kan je ook op de vloer leggen, iets wat je veel ziet in Marokko. Beide zijn in enorm veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Wij raden ook aan ze in het echt te komen bekijken in onze showrooms in Utrecht of Breda.

Showrooms en Openingstijden

Breda showroom en magazijn

Spinveld 66 (A5)
4815 HT Breda

+31 (0)85-3001111
info@designtegels.nl

Openingstijden:
Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten

Utrecht showroom

Californiëdreef 36
3565 BM Utrecht

+31 (0)85-3001113
info@designtegels.nl

Openingstijden:
Maandag Gesloten
Dinsdag 09:30 - 17:30
Woensdag 09:30 - 17:30
Donderdag 09:30 - 17:30
Vrijdag 09:30 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten