IQsoft waterontharder Eco Match

Eco Match Waterbehandeling komt met een nieuwe generatie waterontharders met een proportionele bezouting waardoor het water- en zoutverbruik tot een minimum beperkt wordt.

Voordelen

Kalk in het water zorgt voor tal van problemen en ongemakken. Het veroorzaakt schade aan apparatuur, sanitair, wasgoed, leidingen etc. Kijk bijvoorbeeld eens naar de bodem van uw waterkoker, dan ziet u het effect van hard water. Met de systemen van Eco Match, welke de nieuwste techniek gebruikt van proportionele bezouting, wordt vrijwel alle kalk uit het water verwijderd.

Zacht water is gezond
De hardheid van water wordt uitgedrukt in Duitse graden (dH). We spreken van zacht water als deze waarde 3 á 4 dH is. Voor uw gezondheid en welzijn is het beter om zacht water te gebruiken. Wat het lichaam aan kalk nodig heeft is in de dagelijkse voeding meer dan voldoende aanwezig. Wetenschappers hebben zelfs aangetoond dat de (ongebonden) kalk in leidingwater niet door het menselijk lichaam wordt opgenomen. Dit betekent dat er ook in ons lichaam een opeenhoping plaatsvindt, zoals in waterleidingen en watertoestellen. De kalk slaat neer en veroorzaakt verstoppingen in nierbekken en bloedvaten.

Zacht water zorgt voor een zachte huid. Dermatologen bevelen daarom aan om zacht water te gebruiken. Zeepresten worden beter verwijderd, waardoor de kans op huidirritaties en infecties minder groot wordt. Het gebruik van bodylotions en crèmes kan beperkt blijven, want zacht water houdt de natuurlijke vochtbalans intact. Ook voor de verzorging van de haren is zacht water veel beter, ze blijven zacht en soepel. Het gebruik van shampoo kan beperkt blijven, conditioners en crèmespoeling zijn zelfs helemaal niet meer nodig.

Heerlijk zacht wasgoed
Als uw handdoeken en kleding ruw en stug aanvoelen nadat ze gewassen zijn, is dit het gevolg van kalk in het water. Met zacht water is dit probleem opgelost. U zult direct merken dat uw wasgoed heerlijk aanvoelt. Bovendien kunt u met aanzienlijk minder waspoeder hetzelfde resultaat verkrijgen. Dat resulteert bovendien in het behoud van kleur en het vermindert de slijtage van uw wasgoed. De kostenbesparingen die u hiermee realiseert zijn aanzienlijk.

Kristalhelder glaswerk
Glaswerk heeft veel te lijden van kalkhoudend water. Het wordt dof en streperig door kalkaanslag. Zelfs de beste en duurste vaatwasmiddelen kunnen dit niet helemaal voorkomen! Het zachte water van Artemis voorkomt kalkaanslag in uw vaatwasser en dat is prettig voor uw glaswerk. De kristalheldere uitstraling blijft behouden. Bovendien bespaart u op dure anti-kalk vaatwasmiddelen. Zelfs met een minimale hoeveelheid vaatwasmiddel verkrijgt u al een glanzend schoon resultaat.

Besparing op apparatuur
Zelfs de beste watertoestellen, van waterkoker tot verwarmingsinstallatie, hebben te lijden onder kalkhoudend water. Leidingen slibben dicht, verwarmingselementen verliezen hun rendement door kalkaanslag. Bij een verwarmingsketel is een rendementsverlies van 30 tot 40% absoluut geen uitzondering! Het gebruik van zacht water levert ook hier enorme besparingen op. Uw kostbare apparatuur gaat veel langer mee en het energieverbruik van een verwarmingsketel of boiler is aanzienlijk minder.

Genieten van uw badkamer
Douchewanden, kranen, tegels en sanitair… als u hard water gebruikt worden ook hier de gevolgen al snel zichtbaar. De badkamer is er voor u en niet andersom, beperk daarom uw schoonmaakwerk doorzacht water te gebruiken.

Water,gezuiverd door een van de innovatieve systemen van Eco Match.