WIT quartz

Het jonge Nederlandse ontwerpersduo, dat onder de naam Giquadro strakke designwastafels produceert, komt met een uitbreiding van materiaal, modellen en assortiment. Lang verwacht en nu eindelijk een feit: de productie van Giquadro wastafels uit wit quartz composiet is gestart. De mogelijkheid om alle wastafels in zwart of in wit te leveren is een grote stap vooruit. De witte wastafels worden net als de zwart granieten modellen uit één stuk gehouwen. Geen lijmnaden, geen kans op verkleuringen en geen kans op lekkage dus.

 

Productomschrijving

Composiet quartz is een industrieel steen en bestaat uit voor meer dan 90% uit quartz met een lijm en kleurstof als toevoeging. Na uitharding is dit materiaal bijzonder geschikt voor toepassing in keuken en badkamer. Giquadro heeft een wit quartz composiet ontwikkeld voor haar wastafels. Het quartz onderscheidt zich doordat het een hele fijne structuur heeft en in blokken te produceren is. Dit materiaal combineert de robuuste uitstraling van natuursteen met de voordelen van een industrieel vervaardigd gesteente. Zo is quartz composiet onderhoudsvriendelijk, kras- en vlekbestendig en bovendien hygiënisch.

 

Giquadro kende tot voor kort de Quadro en de Flatline series. Vanaf 2009 is hier een derde geheel nieuw en uitdagend ontwerp naast gekomen, de Crossover serie.

 

De Quadro serie bestaat uit vierkante en rechthoekige ontwerpen waarbij de vormen en het lijnenspel een gebalanceerd en uitdagend geheel geven. De wastafels worden opgehangen met RVS muurbeugels, deze verdwijnen geheel onder de wastafel. Zo lijkt de wastafel als een puur brok steen uit de wand te komen. Boven de afvoer van elke wastafel ligt een natuurstenen tegel. Het water vloeit via de naden op natuurlijke wijze weg.

 

De Flatline serie is een platte wastafel met een strak en minimalistisch design. Het water loopt via de naden van de 1 cm verzonken tegel weg. De muurbeugels verdwijnen geheel onder de wastafel, wat een bijna surrealistisch voorkomen geeft.

 

De Crossover serie is een samensmelting van de twee eerdere ontwerpen. Het is een wastafel met een vlak afleggedeelte zoals de Flatline, en een verdiepte wasbak zoals de Quadro serie. Uiteraard heeft deze wastafel de onzichtbare afvoer, het zwevende ophangsysteem en de rechte hoeken zoals de eerdere ontwerpen van Giquadro.

 

Bij de series zijn natuurstenen tableaus verkrijgbaar. De afmetingen zijn passend bij de wastafels. Een tableau naast of onder de wastafel maakt het design af en biedt op stijlvolle wijze opbergruimte.

 

Vanaf 2009 is echter het assortiment in de opbergmogelijkheden uitgebreid. Nederland is en blijft een 'kastenland'. Giquadro speelt in op deze behoefte en biedt de klanten een keuze uit luxe ladekasten in verschillende hout afwerkingen of in het wit. Deze kasten hangen zeer stijlvol zwevend onder de wastafels, passend in het gehele ontwerp.

 

Naast de opzienbarende Antonio Frattini Roller kranen levert Giquadro ook spiegels om het geheel te complimenteren.