string(1) "p"

Een pvc vloer in de badkamer

Is het tijd voor een nieuwe vloer in de badkamer? Zitten er barsten in de tegels? Of wil je gewoon een keer andere vloer?

PVC vloer voor vochtige ruimtes

In de natte ruimtes in je huis kun je niet zomaar alles op de vloer leggen. Niet alle materialen zijn namelijk geschikt voor kamers waar het heel vochtig kan worden. De levensduur van ongeschikte materialen wordt aanzienlijk verkort en daarbij kan er schimmel ontstaan, wat ongezond is. Daarom is het belangrijk om voor een materiaal te kiezen dat wel geschikt is voor de badkamer of toilet. Dit hoeft geen kil materiaal te zijn, gelukkig is er tegenwoordig veel meer keus op dit gebied.

Vochtbestendige vloer

Een zeer vochtbestendige vloer is een pvc vloer. Dit ziet er uit als een parketvloer, maar is niet van hout. Een pvc vloer bestaat uit verschillende lagen pvc. Maar wat is pvc eigenlijk? Het staat voor polyvinylchloride en dat is een soort kunststof. Het wordt gebruikt in ontelbare producten en niet alleen in het huishouden. Denk maar eens aan pvc buizen, pvc kozijnen of zelfs regenkleding van pvc. Het is waterafstotend en dat is precies wat we nodig hebben voor een vloer in de badkamer. Eigenlijk is een pvc vloer een soort zeil, het is net zo dun en soepel en ook een PVC vloer is verkrijgbaar in verschillende prints. Het voordeel van een pvc vloer is dat het een stuk gemakkelijker te leggen is dan zeil. Zelfs de pvc vloer zelf leggen, is een optie. Net zoals laminaat, kunnen de stroken gewoon naast elkaar worden geplaatst op de vloer. Het is een goed alternatief voor laminaat, maar ook voor parket of natuursteen. De prijs/kwaliteit verhouding is gunstig en door de krasvaste toplaag gaat de pvc vloer ook lekker lang mee.

Keuze in pvc vloeren

Creon-vloeren.nl heeft een ruim assortiment in pvc vloeren. Er zijn uiteenlopende kleuren en diverse patronen en de vloeren kunnen op verschillende manieren gelegd worden. Neem eens een kijkje en kies de pvc vloer die bij jouw stijl en woonwensen past.

Profielfoto van Creon Vloeren
Creon Vloeren
Sluisweg 2B, 3371 EV Hardinxveld-Giessendam