Weg met wc-luchtjes

Tachtig procent van de Nederlanders stoort zich aan stank op het toilet. Geberit introduceert om die reden de Geberit DuoFresh.

Geberit DuoFresh

Dit innovatieve toiletsysteem zorgt ervoor dat vieze luchtjes direct uit de toiletpot worden verwijderd en niet de kans krijgen de ruimte te vullen. Het luchtzuiveringssysteem, dat achter de wand verborgen is, kan geactiveerd worden met één druk op de knop, welke zich op de bovenzijde van de bedieningsplaat bevindt. Vieze luchtjes worden vanaf dat moment in het systeem gezogen, geneutraliseerd en als frisse lucht weer afgegeven. Niemand hoeft zich dus meer te schamen voor vieze luchtjes of last te hebben van andermans luchtjes.

Vieze luchtjes op het toilet zijn een grote irritatie bij 80% van alle Nederlanders en staat daarmee in de top drie van toiletergernissen, na het gebrek aan toiletpapier en een vies toilet. Opvallend; stank is de nummer 1 ergernis op het toilet voor vrouwen. Twee op de drie vrouwen vinden het vervelend als anderen haar geur ruiken en ook weten dat zij daar verantwoordelijk voor is. Vrouwen maken zich om die reden dan ook drukker dan mannen over de vraag of er iemand na hen gebruik gaat maken van het toilet en wie dat is. 30% van de vrouwen vreest zelfs voor imagoverlies en is bang dat mensen anders naar haar kijken na het ruiken van haar luchtjes.

Mannen luchtig over eigen stank

Mannen ervaren duidelijk minder stress op dit vlak. Zij maken zich minder druk om hun eigen stank en wat dit doet met iemand anders. Ook vrezen zij minder voor imagoverlies door het verspreiden van vieze luchtjes. Slechts 10% van de mannen schaamt zich in openbare gelegenheden voor het creëren van vieze luchten. Opvallend is dat mannen het met name vervelend vinden dat zijzelf in de stank van hun voorganger moeten zitten.

Voor beide sekse geldt, dat met hoe meer mensen het toilet gedeeld moet worden, hoe groter de ergernis aan stinkende luchtjes op het toilet is. Veel mensen geven dan ook aan blij te zijn met de DuoFresh oplossing, aldus de uitkomsten uit het marktonderzoek van Blauw Research.

Hoe werkt de DuoFresh?

Anno 2015 zijn vieze luchtjes op het toilet echt niet meer nodig! Het geheim van de frisse lucht in de badkamer of toiletruimte zit achter de muur verborgen. Een knop op de bovenzijde van de bedieningsplaat Sigma40 activeert het geurzuiveringssysteem achter de muur, welke integraal onderdeel is van het inbouwreservoir. Dit systeem maakt gebruik van een actief koolstoffilter om de lucht uit de pot te zuiveren en vervolgens weer vrij te laten. De Geberit DuoFresh geeft tevens heerlijk fris water bij elke spoeling; achter de bedieningsplaat is onzichtbaar een houder geïntegreerd waar hygiënisch een stortbakblokje geplaatst kan worden ter vervanging van de - vaak - onhygiënische toiletblokhouder aan de wc rand. De Geberit DuoFresh verwijdert geuren -onzichtbaar- bij de bron en gaat daarmee verder dan luchtverfrissers, die geuren alleen camoufleren, en ventilatiesystemen, waarbij de lucht zich eerst door de hele badkamer verspreid.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: https://www.geberit.nl/home/