Eco Plus-element

Gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden stellen andere eisen aan een woning dan ouderen die langer op zichzelf willen blijven wonen. Maar ze hebben echter één wooneis gemeen: een badkamer die voor elke leeftijd voor flexibiliteit en comfort zorgt. Dat biedt het nieuwe Eco Plus-element van Viega. Dankzij het Eco Plus-element kan een wc met één druk op de knop traploos in hoogte versteld worden. Elektronica of extra werkzaamheden zijn hiervoor overbodig. Alle techniek gaat schuil achter een glasplaat die het geheel een aantrekkelijk design geeft. 

Specificaties

Als eerste aanbieder op de markt heeft Viega een individueel in hoogte verstelbare wc-element ontwikkeld, die zonder elektronica functioneert. De instelling van de hoogte werkt op dezelfde manier als het in hoogte verstellen van een bureaustoel. Simpel en eenvoudig, met één druk op de knop. Op deze manier is er een individuele keramiekhoogte instelbaar van 8 cm verschil. Bij een standaardhoogte van het element is het bereik van het keramiek van ca. 40 t/m 48 mm instelbaar. Deze oplossing is zeer geschikt voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Maar bij een groot lengte verschil tussen bewoners van een gezin, biedt dit element ook veel comfort.

Voor het interieur van het wc-element wordt de vertrouwde Viega inbouw-spoelkasttechnologie toegepast. Deze is verkrijgbaar in handmatige, contactloze of elektronische uitvoering. Ook opklapbare steunleuningen met wc-afstandsbediening kunnen probleemloos met het wc-element worden gecombineerd.

Alleen drukknop zichtbaar

Onzichtbaar weggewerkt achter veiligheidsglas, bevinden zich een geleidingsysteem en beweegbare profielen met flexibele afvoer- en spoelbocht. Daarmee kan het wc-keramiek veilig, storingsvrij en traploos 80 millimeter omhoog en omlaag worden bewogen. De standaard maximale zithoogte bedraagt 49 cm. Alleen de drukknop die op de glasplaat wordt gemonteerd is zichtbaar. 

Vertrouwde en eenvoudige montage

De installatie van het wc-element is identiek aan die van andere Viega Eco Plus-modules. Ook de bekende systeemmaat met een breedte van 490 millimeter en een hoogte van 1.130 millimeter is hetzelfde. Is het wc-element eenmaal gemonteerd, dan kan de tegelzetter met een speciaal meegeleverde afdekking tot aan de opening voor de bedieningsplaat doorwerken. De installateur plaatst vervolgens de kunststof dekplaat met afdichting en brengt daarna de glasplaat aan. Tot slot worden de drukknop en het wc-keramiek gemonteerd.

Profielfoto van Viega Nederland BV
Viega Nederland BV
Amsterdamsestraatweg 45G, 1411AX NAARDEN