array(1) { ["path"]=> string(12) "www.tiger.nl" }
Partner

Tiger Nederland BV

In het optimisme van de jaren vijftig richtten in 1950 twee Eindhovenaren, de heren Van Kempen en Nijhuis het bedrijf Tijger Plastics op. Ze ontwikkelden methodieken om bruikbare producten uit kunststoffen te maken. De handige kunststof producten van Tijger werden al snel een begrip. Het assortiment was breed: van fietshandvatten tot zeepbakjes, van kraanslangetjes tot buffers en haakjes. De belangstelling voor de artikelen was zo groot dat het bedrijf al snel uit haar jasje groeide. In 1955 werd de locatie in Eindhoven ingeruild voor het industrieterrein aan de Winde in Geldrop waar het bedrijf nog altijd is gevestigd. In 1956 heeft Tiger de stap naar het buitenland gemaakt en inmiddels heeft Tiger verkooppunten in bijna alle Europese landen en Japan.

MEER TONEN
Bedrijfsoverzicht Tiger Nederland BV

Kranen: Items serie

Bijpassende kranen. De vormgeving van de Items-kranen, t.w. een wastafelkraan en een thermosstatische douchemengkraan en badmengkraan, is geheel afgestemd op het Items concept. De kranen zijn zeer eenvoudig te monteren door een uniek montagesysteem.

 

product

 

Tiger thermostatisch kranen.

 

De vormgeving van de Items-kranen, t.w. een wastafelkraan, fonteinkranen en een thermostatische douche- en badmengkraan, is geheel afgestemd op het Items badkamerconcept.

 

De thermostaatkranen zijn voorzien van de volgende veiligheids- en kwaliteitsfeatures:

- automatische stop bij wegvallen koudwater toevoer

- "SAFE TOUCH": het kraanhuis wordt nooit warmer  dan de ingestelde temperatuur

- douchekraan met 40ºC veiligheidspal

- kranen zijn voorzien van keramische schijven

- massief messing huis en knoppen

- uniek montagesyteem zonder ontsierende wartelmoeren aan de wand

Meer lezen over
'Kranen: Items serie'?

meer van deze professional
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.