Klassiek sanitair

In de wereld van ''the house of windsor''. Het meest uitgebreide klassieke programma badkamers, handgemaakte keukens, tegels en interieur.

Windsor klassiek sanitair

QUEEN ELIZABETH
Teruggaan naar de oorsprong van onze badkamer is de stap nemen naar de tijd van Queen Elizabeth I. Toen bedacht haar hoveling Sir John Harrington het eerste toilet. Een nieuwigheid die uitsluitend bestemd was voor degenen die behoorden tot de 'upper class'. Het is het jaar 1596 en het duurt nog tot de achttiende eeuw tot het bad, zoals wij dat kennen, vorm begint te krijgen. Toen waren er nog grote vuren nodig om het water te verwarmen. Badkamers werden op de begane grond ingericht vlakbij rivieren of bronnen, zodat het water altijd dichtbij was. De romantiek uit de begintijd is terug te vinden in de ontwerpen van Windsor & Co. Met het grote verschil dat ze zijn gecombineerd met de techniek en het moderne comfort van nu. Dat maakt dit merk klassiek eigentijds en bovenal tijdloos. Van der Vegt: 'Het merk bestaat inmiddels vijftien jaar en de ontwerpen van Windsor & Co zijn terug te vinden in onder andere het Amstel Hotel, paleizen van vorsten en op grote schepen. Piet Boon is bovendien een van de ontwerpers die met ons sanitair werkt.'

MEUBELS
Kleine witte tegeltjes aan de muur, ornamenten aan het plafond, spiegels met glimmende randen en accessoires als zilverkleurige zeepdispensers, scheerspiegels en kroonluchters. Het zijn de kleine details die een badkamer de Engelse stijl meegeven. Iemand die kiest voor sanitair van Windsor & Co maakt daarmee duidelijk een keuze voor een Engelse stijl die terug te vinden is in veel meer dan alleen het sanitair. Van der Vegt: 'Daarom horen tot ons assortiment niet alleen sanitair, maar leveren wij ook badkamermeubels, kranen, Friese witjes voor aan de muur en tegels om het geheel op de juiste wijze te complementeren. Belangrijk daarbij is dat wij in alle gevallen gaan voor kwaliteit. Wij ontwerpen de meubels en het sanitair zelf en kunnen een meubel zelfs op maat laten maken. Dit is dan van binnen ook volledig van massief eikenhout en in alle gevallen voorzien van scharnieren van het merk Blum. Strak vorm gegeven kasten die exact passen bij de overdadige Victoriaanse lijnen.' The House of Windsor is een van de weinige badkamerleveranciers die massief berken en eikenhout toepast in het vervaardigen van badkamermeubelen. Ook de binnenkant ervan. Volgens Lammert heeft berkenhout als voordeel dat het vrijwel ongevoelig is voor invloeden van buitenaf. Berkenhout is krimploos en neemt geen vocht op. In een badkamer uiterst handig. Bovendien gaat de houtsoort lang mee, want het heeft een fijne structuur. Wanneer de keuken exact op maat is gemaakt, wordt hij geschilderd. Dat gebeurt doorgaans met de kwast, zodat de streek mooi zichtbaar blijft. Het schilderen gebeurt in het eigen atelier. Overigens kunnen de meubelen ook in andere houtsoorten worden gemaakt, zoals eikenhout. "Berk leent zich uitstekend tot bewerking van moeilijkere taken, zoals het buigen van hout", aldus Lammert. "Eikenhout kan op een mooie manier worden verouderd." Plannen voor het inrichten van een nieuwe badkamer zijn bij The House of Windsor in goede handen, want het ontwerp team besteedt niet alleen aandacht aan de bouwkundige indeling en het sanitair, maar buigt zich ook over het tegelplan, de kranen en de stoffering. Daarbij horen vaak nog een meubel dat in de meeste gevallen op maat wordt gemaakt en is er indien gewenst ook ruimte voor leuke extra's als een badplateau, een knuffelmuur een sterrenhemel van glasvezel of een transparante inloopdouche. Rijkdom, elegantie en comfort zijn daarbij de belangrijkste sleutelwoorden.