Foto: 2022/Viaxl-kamer.jpg

Zo kun je goedkoop jouw woonkamer opnieuw indelen

Heb jij besloten dat jouw woonkamer wel toe is aan een nieuwe indeling, maar heb je maar een beperkt budget tot je beschikking?

27 Juli 2022

Het kan dan lastig worden om direct nieuwe meubels te kopen of zelfs maar een paar kleine aanpassingen te doen. WIj helpen jou graag om met een beperkte hoeveelheid euro’s toch een leuk project op poten te zetten.

Hier zetten we vier belangrijke tips voor je op een rij waarmee je snel kosten kunt besparen. Daarna vertellen we je hoe het beste start met dit project. We vertellen je in onze conclusie waar je voordelig een nieuw interieur kunt shoppen en zullen dan ook ingaan op de mogelijkheden van webwinkel vidaXL, waar je onder meer terecht kunt voor een nieuwe kast, slaapbank of eettafel.

Voordelig de woonkamer opnieuw indelen

Jouw woonkamer een frisse uitstraling geven kan tegelijkertijd erg leuk zijn, maar is ook gewoon een hoop werk. Daarnaast zul je merken dat je al snel boven je budget uit gaat. Maar geen nood, met deze adviezen kun je een heel eind op weg komen:

 • Vervang vooral een aantal basics: Je kunt de kosten laag houden door slechts een aantal basics te vervangen. De uitstraling van jouw woonkamer verandert zo snel. Belangrijke meubels waar je dan aan kunt denken zijn de bank, eettafel of salontafel. Evengoed een investering natuurlijk, maar door een enkel stuk te vervangen heb jij een nieuwe woonkamer.
 • Vergelijk online prijzen: Het internet biedt gelukkig volop mogelijkheden om prijzen te vergelijken. Bij verschillende webshops kan exact hetzelfde meubelstuk voor verschillende prijzen op de markt komen. Het grote voordeel is dat je dan online natuurlijk snel bij verschillende winkels kunt kijken.
 • Aanbiedingen en de uitverkoop: Vooral als je de nieuwe indeling van jouw woonkamer goed kunt plannen, loont het zeker de moeite om te wachten op aanbiedingen en de uitverkoop. Wie weet koop je hetzelfde product dan ineens met wel 30% korting. De uitverkoop vindt, ook online, elke twee tot drie maanden plaats.
 • Kies voor B-merken: Als je kiest voor B-merken hoef je vaak minder op kwaliteit in te leveren dan je misschien zou denken. Tegenwoordig gelden er vanuit de wet dermate hoge kwaliteitseisen dat je op dat gebied in ieder geval geen zorgen hoeft te hebben. Zorg dus dat je deze meeneemt in je vergelijking, want waarom zou je uitsluitend meer betalen als er ergens een merkje op zit?

Hoe begin je met de nieuwe indeling van een woning?

Met onze tips kun je dus zo voordelig mogelijk een nieuwe woonkamer bedenken.. Vooral als je niet per se erg creatief bent kan het nog wel lastig zijn om een goed begin te maken. Zo maak je in ieder geval de beste start:

  1. Geef jezelf de tijd. Dit geldt zowel voor het kopen van nieuwe producten als voor hoe het er allemaal uit moet komen te zien. Vooral als je naar een nieuwe woonkamer gaat, kan het soms wel een jaar duren voordat je definitief een idee hebt van waar alles moet komen. Het is zonde als je dan opnieuw moet gaan shoppen.
  2. Doe online inspiratie op. Mensen genieten er van om hun prachtige creaties op de markt te zetten. Kijk dus onder andere op websites zoals Pinterest. Dit is niet alleen leuk, het brengt je ook op ideeën die bij jou zelf toegepast kunnen worden en waar je misschien niet direct op komt. Ook offline kun je natuurlijk bij vrienden en familie een kijkje gaan nemen.
  3. Zorg voor flexibiliteit. Het is handig als je meubels en accessoires koopt waar je snel mee kunt variëren. Zo kun je, opnieuw ook met een beperkt budget, vaak wisselen van interieur, ook als iets toch niet helemaal bevalt.
  4. Denk ook aan de toekomst. Koop geen nieuwe indeling van nu, maar kijk ook naar wat je in de toekomst verwacht. Nee je kunt hier geen rechten aan ontlenen, maar het is altijd verstandig om ook naar de lange termijn te kijken.

Koop jouw nieuwe woonkamer bij vidaXL

Met onze adviezen hoef jij nooit de hoofdprijs te betalen voor de nieuwe indeling van jouw woonkamer. Bespaar op de kosten en zorg dat je net zo goed op korte termijn in een frisse woonkamer zit. Zaak is dus om kritisch naar de prijzen te kijken en soms gewoon even wat geduld te hebben.

Om ons artikel af te sluiten stellen we je graag nog voor aan de mogelijkheden van vidaXL. Deze online woonwinkel heeft als doel om een breed aanbod aan meubels, van loungeset tot hoekbank, op de markt te brengen. Daarbij koop je niet alleen producten van goede kwaliteit, maar kun je ook profiteren van leuke acties en de beste klantenservice. Dankzij een persoonlijk advies van vidaXL weet je in ieder geval zeker dat je direct de juiste producten koopt.

Reacties