string(1) "a"

Zonwering voor compacte terrassen en balkons

Veel designschermen zijn voor grote outdoorruimtes gemaakt. Maar er zijn ook modellen die geschikt zijn voor kleine oppervlakken.

21 Juli 2022

Naast de unieke voordelen van schermen hebben ze een stijlvolle look.

Vandaag de dag nodigen veel terrassen en balkons met steeds vorstelijkere afmetingen uit om extravagant te chillen. De bijpassende designschermen worden ook steeds groter. Maar ook een kleine buitenruimte kun je een stijlvol karakter geven.

Weldadige zonwering

Ook moderne schermen zijn hiervoor geschikt. Maar dan met een klein formaat. Ze zijn zeer ruimtebesparend. Vooral omdat ze, als ze niet nodig zijn, onopvallend in een behuizing verdwijnen die aan de muur of onder een dakoverstek is gemonteerd. Daardoor kan de beschikbare ruimte optimaal worden gebruikt. Een design dat goed bij de architectonische stijl past, geeft het huis bovendien elegantie. Daar komt nog bij dat een dergelijke zonwering zeer windstabiel is en naast het te beschaduwen oppervlak ook de aangrenzende ruimtes binnen koeler maakt. Schermen kunnen bovendien automatisch worden bediend. Met slimme technologie kunnen ze zelfs onderweg worden bediend.

Kleuren maken het verschil

Doorslaggevend voor de productkeuze zijn allereerst de afmeting van het terras of balkon en de hoogte van het plafond. De schaduwgever moet immers de juiste hellingshoek hebben, zodat regenwater van het doek wordt afgevoerd. Modellen met een lage, sierlijke doekbehuizing die maar weinig ruimte in beslag nemen, worden aangeraden. Het materiaal, de vorm en de kleur van het product moeten bij het totaalbeeld van het huis en de tuin passen. De doekkeuze is dan ook erg belangrijk. Zo zijn vooral lichte kleuren, zoals wit-, crème-, grijs- of beigetinten, geschikt voor kleine oppervlakken. Net als zachte blauw- en groentinten. Bij de dessinkeuze zijn effen stoffen en fijne structuurpatronen te verkiezen.

Ideeën voor chique zomerse droombeelden

Zo kunnen zelfs kleine buitenruimtes in stijlvolle buitenoases worden veranderd. Vooral omdat schermen de woonkamer vakkundig naar buiten toe uitbreiden. Beweegbare zijelementen en verticale schermen zorgen daarbij voor privacy en bieden bescherming tegen koel en vochtig weer. Producten die hiervoor onder andere geschikt zijn, zijn knikarmsystemen zoals de MX-3, de 970, de 990 of het staandersysteem pergola compact van zonweringproducent markilux. Deze kunnen deels al oppervlakken vanaf drie vierkante meter van schaduw voorzien, hebben een mooi vormgegeven design, slimme technologie, exclusieve doekdessins en vele extra's, zoals accentverlichting, warmtestralers en schermen voor zicht- en weerbescherming. Daarmee kunnen ook kleine zomerse droombeelden van schaduwrijke plekjes in de buitenlucht waar worden gemaakt.

Meer informatie: www.markilux.com

Meer van Markilux
Reacties