wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  woonaccessoire  /   vijf-wooninspiratietips

Vijf wooninspiratietips

De basisinrichting van je kamer samenstellen is vaak niet zo'n probleem.

  • Fotocollectie

Over het algemeen heb je een bepaalde stijl in gedachten en loop je als het ware vanzelf naar die bepaalde afdeling van een meubelzaak. Anders is het met de finishing touch. Zonder de juiste woonaccessoires en raambekleding zal je huis nooit helemaal die sfeer krijgen die jij in gedachten had. Wat zijn nou die punten waar je op let om jouw huis tot een thuis te maken?

Tip 1: Misschien wel het belangrijkste punt is om je eerst goed te oriënteren. Niet alleen op een site als Pinterest vind je leuke ideeën, maar ook in online woonwinkel Houss.nl bijvoorbeeld. Een site gespecialiseerd in huisdecoratie waar je accessoires voor elke woonstijl vindt die je je maar bedenken kan. Wanneer je graag weloverwogen keuzen maakt kan je ook veel baat hebben bij een moodboard. Knip plaatjes uit van alles wat je leuk vindt en plak ze op een groot stuk karton. Na verloop van tijd zal je zien dat er zich een vorm begint aan te nemen. De afspiegeling van jouw smaak.

Tip 2: Werk met licht. Je zal het al eens eerder gelezen hebben: de lichtinval in een vertrek is een van de belangrijkste sfeerbepalende factoren. Om de juiste lampen te kunnen kiezen is het zaak dat je van te voren weet hoe je je meubels gaat zetten en waar jouw plekje komt. Heb je een donker hoek? Zet er een leuk kastje met (vakantie)herinneringen erin en op en licht het uit met een lampje.

Tip 3: Bedenk dat niet alle woonaccessoires altijd alleen maar decoratief hoeven te zijn. Met een paar leuke fel gekleurde patchwork kussens op een egale bank, heb je een accessoire dat niet alleen leven in je interieur brengt maar ook nog eens functioneel is. Hetzelfde geldt voor kleinere siervoorwerpen als windlichten, fruitschalen of opbergmanden.

Tip 4: Probeer de harmonie erin te houden zonder dat je kamer op de showroom van een meubelboulevard begint te lijken. Een landelijke of industriële stijl aanhouden is leuk, maar maak het niet te gek. Zorg ervoor dat je door een te eenzijdige inrichting niet inboet op de persoonlijkheid die je erin wilt leggen.

Tip 5: Help je woonaccessoires een handje door met de kleur van de muren en de raam- en/of deurposten te spelen. Zwarte raamposten zorgen bijvoorbeeld voor een sterk contrast en kunnen een neutraal interieur net dat beetje extra geven. Zo ook met meerdere kleuren op de wanden. Maak een lambrisering om je kamer langer of breder te laten lijken. Hou je meer van optische hoogte? Verf dan je wand eens tot 2/3 van zijn hoogte in een donkerdere tint.

Tags: wooninspiratie inspiratie trend trends interieur inrichting houss

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent