wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  woonaccessoire  /   unieke-woonaccessoires-van-bypaularutgersdesign

Unieke woonaccessoires van Bypaularutgersdesign

Elke woning wordt een inspirerende plek met de unieke woonaccessoires van webshop Bypaularutgersdesign.

  • Fotocollectie

Unieke producten met een totaal eigen verhaal. Tijdens haar reizen kwam designer en interieurstilist Paula Rutgers de meest fantastische accessoires tegen en besloot deze te verzamelen in haar webwinkel Bypaularutgersdesign. 'Met bijzondere, aparte woonaccessoires maak je van je huis een inspirerende plek die je persoonlijkheid reflecteert en waar je lekker samen of alleen van kunt genieten.'

Voor Bypaularutgersdesign geldt dat alle producten in de webwinkel een eigen verhaal hebben. Vandaar dat je in de shop alleen unieke woonaccessoires vindt waar er geen twee van zijn zoals vazen, tapijten, stolpen, espressokopjes en potten. Paula Rutgers reist als designer en styliste naar steden als Londen, Parijs, Milaan, New York en Hongkong en wordt daar gegrepen door het werk van, vaak jonge, nieuwe ontwerpers. Zo vind je bij Bypaularutgersdesign de bijzondere, handgemaakte vazen van Ruben der Kinderen. Deze jonge kunstenaar presenteerde zijn nieuwe lijn Blow onlangs in Milaan en deze is nu ook verkrijgbaar in de webwinkel. Ruben nam de PET-fles als uitgangspunt en vond het productieproces eromheen opnieuw uit. Door het verwarmen en handmatig luchtpompen in de vorm, ontstaan totaal unieke vazen. Geen enkel exemplaar is hetzelfde.

Het rariteitenkabinet is terug!

Paula geeft bovendien een totaal eigen invulling aan het bijzondere fenomeen 'rariteitenkabinet'. In de 17e en 18e eeuw waren deze vitrines, gevuld met een verzameling kunst, snuisterijen en vreemde vondsten, ontzettend populair. Ze werden voornamelijk opgesierd met flora en fauna die werden verzameld uit exotische oorden, omdat al die vreemde planten en dieren wel tot de verbeelding spraken. En dankzij Paula is het rariteitenkabinet helemaal terug, in de vorm van stolpen die met respect voor de natuur worden gevuld. 'De materialen die gebruikt worden voor de stolpen zijn antiek, vintage of gevonden op stranden uit de hele wereld. De opgezette vogels en dieren zijn opgezet door erkende preparateurs of antiek', aldus Paula. 'De vlinders die in de stolpen worden gebruikt, zijn afkomstig van vlinderboerderijen in Azië. Er is toezicht op de vlinders die worden gekweekt en deze worden pas geprepareerd als ze een natuurlijke dood zijn gestorven. Op deze manier hoop ik de jacht op exotische vlinders tegen te gaan.' Daarnaast zijn er flessen te koop met bijzondere strandvondsten uit o.a. Amerika en de Britse Maagdeneilanden.

Respect voor de natuur

Juist omdat een huis iets heel persoonlijks is, werkt Paula ook met op maat bestellingen. Zo kunnen stolpen op aanvraag gevuld worden met vlinders, veren of andere naturalia. Ook de tapijten en kussens in de webwinkel kun je zelf samenstellen met verschillende dessins en kleuren. Natuurlijke materialen en respect voor de natuur staan centraal bij Bypaularutgersdesign. Eyecatchers zijn de gerecyclede Indiase Taxi’s die omgebouwd zijn tot bankjes.

Kopers van de stolpen steunen met hun aankoop het behoud van exotische vlinders. De kaarsen in boomstronken, die allemaal een verschillende vorm en grootte hebben, zijn gevuld met ecologische sojawas uit Noord-Amerika, die is verbouwd zonder herbiciden en pesticiden.

Meer informatie: www.bypaularutgersdesign.nl

Publicatiedatum: 2 juli 2014

Tags: woonaccessoire Bypaularutgersdesign woonaccessoires webshop meubels

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent