wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  woonaccessoire  /   nieuw-kloq-designklok-van-nederlandse-bodem

Nieuw: KLOQ, designklok van Nederlandse bodem

Ontwerper Arjan Ros introduceert een wel heel bijzondere klok op de Nederlandse markt: KLOQ.

  • Fotocollectie

Een eerbetoon aan de uitvinding van het slingeruurwerk door Christiaan Huygens, uitgevoerd in een modern jasje. De Haagse ontwerper heeft de klassieke klok tot de basis gestript en opnieuw opgebouwd met materialen en kleuren van nu. Het eindresultaat: een tijdloze eyecatcher die elk interieur een huiselijk gevoel geeft.

Ontwerp een eigen KLOQ

De kracht van KLOQ zit in de eenvoud, met een strak en minimalistisch design. KLOQ past heel goed in de Nederlandse designtraditie: het is een innovatief, brutaal en kleurrijk product. KLOQ bestaat uit één model, in drie verschillende basiskleuren en een naturel houten uitvoering. Met de wijzers en de slinger in vijf kleuren zijn veel variaties te maken. Denk aan een houten exemplaar met oranje wijzers óf een mintkleurige basis met een geel uurwerk. Zo kan iedereen geheel naar eigen wens een klok samenstellen. Ook fijn: in tegenstelling tot de nostalgische pendule-klok bij grootouders thuis, maakt de KLOQ geen tikkend geluid.

Zoals het klokje thuis tikt

Arjan Ros groeide op tussen de uurwerken. In de geboortestad van Christiaan Huygens. Opa was juwelier, vader horlogemaker. Niet geheel toevallig dus dat Arjan vanuit die achtergrond én een passie voor design, cultuur en historie een klok heeft ontworpen. Voor de KLOQ werd hij geïnspireerd door Moonrise Kingdom. Een fragment uit die film, het beeld van een knalgele staartklok, liet Arjan niet meer los. Uit het magazijn van zijn vader haalde hij een oud exemplaar. Na het nodige strippen en verven, was daar de eerste KLOQ. Na twee jaar ontwikkelen, brengt Arjan zijn werk nu op de markt. Handgemaakt op relatief kleine schaal vanuit zijn werkplaats in de Haagse Binckhorst.

Bekijk alle varianten op: www.kloq.nl

Tags: kloq designklok klok klokken arjan ros design

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent