wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  woonaccessoire  /   hamamdoeken-in-je-interieur-comfortabel-en-stijlvol

Hamamdoeken in je interieur: comfortabel en stijlvol

Haal mediterrane sferen in huis met hamamdoeken! Wie dacht dat deze doeken alleen geschikt waren voor het strand, heeft het mis.

  • Fotocollectie

Ook in je interieur doen ze het goed. Het is zelfs een ware trend om ze in je woning te hebben!

Kies voor comfort en stijl

Het gebruik van hamamdoeken heeft een aantal voordelen. Allereerst zijn ze super zacht. Ze worden gemaakt van soepele en lichte materialen, waaronder katoen, linnen en bamboe. Ware verwennerij voor je lichaam, dus. Daarnaast zijn de doeken beeldschoon. Ze bestaan er in een heleboel soorten, maten en kleuren. Je kunt ze dan ook helemaal stylen op een manier die goed bij jouw woning past. Zo vinden wij de doeken in een zachte tint mooi. Deze geven je interieur een rustige en natuurlijke uitstraling. Fijn in bijvoorbeeld de slaapkamer!

Maar ook kun je uitpakken met felle kleuren. Heb je een bank in een basic kleur als zwart of grijs? Dan kun je een ware eyecatcher maken van je hamamdoek, in bijvoorbeeld rood, geel of groen. Een ideale finishing touch voor je woonkamer!

Hamamdoeken op de bank

De zachtheid maakt dat de doeken het goed doen in de woonkamer, op de bank. Ze bieden zelfs meer comfort dan sommige plaids, die wel eens stug aan kunnen voelen. Ook zijn ze luchtiger, wat ideaal is voor in de zomer.

Daarbij werken ze ook goed als kleedjes op het tuinmeubilair. Wanneer het ’s avonds wat afkoelt, kun je de hamamdoeken zo om je heenslaan. Zonder meteen het gevoel te hebben dat je in een dik deken gerold bent!

Hamamdoeken als handdoeken

Je kunt de doeken ook gebruiken in de badkamer, als vervanging voor de gewone handdoeken die je daar nu waarschijnlijk hebt liggen. De doeken zijn dan ook bedoeld voor badkamergebruik: ze zijn oorspronkelijk ontworpen voor badhuizen.

In de badkamer werken ze bijvoorbeeld goed als je daar maar weinig kastruimte hebt. Hamamdoeken nemen namelijk veel minder ruimte in dan casual handdoeken! Daarnaast zijn ze sneller droog wanneer ze uit de wasmachine komen.

Om opnieuw het fijne gevoel van de stof niet te vergeten. Hamamdoeken blijven vaak langer zacht dan alledaagse handdoeken: soms kun je er jarenlang mee doen zonder dat er iets verandert aan het materiaal. Stijve handdoeken zijn dus voortaan verleden tijd!

Vrolijke prints en kleuren

Steeds meer trendbewuste interieurzaken nemen hamamdoeken op in de collectie. Zo vind je hamamdoeken van Happy Towels. Hier worden de doeken op biologische en fairtrade wijze gemaakt. Dat betekent dus dat je er op een verantwoorde manier van kunt genieten.

Daarnaast worden de doeken van Happy Towels gemaakt in bijzondere kleuren. En daar houden we wel van! Zo geef je je interieur namelijk een unieke touch. Wat dacht je bijvoorbeeld van zomer denim, caffè latte of rebels roze? Zeker het proberen waard.

Tags: hamamdoek hamam hamamdoeken interieur doek doeken

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent