Foto: 259315

Gek op groen design

Design wordt meestal geassocieerd met bijzondere, maar duidelijke vormen en lijnen. Een plant die uitstekend op haar plaats is in interieur vol design is de orchidee.

Design wordt meestal geassocieerd met bijzondere, maar duidelijke vormen en lijnen. Een plant die uitstekend op haar plaats is in interieur vol design is de orchidee.

Aan de ranke en bladarme takken zitten imposante bloemen die ervoor zorgen dat de orchidee een echt kunstvoorwerp van moeder natuur is. De designplant geeft bovendien een natuurlijke sfeer aan het ‘strakke’ interieur.

Blikvanger

De orchidee wordt vaak gecombineerd met een eenvoudige sierpot. Dat kan heel goed omdat hierdoor de aandacht vooral op de plant komt te liggen. Een nieuwe trend is om planten te combineren met bijzondere sierpotten. Zo geeft een futuristisch ogende pot een heel ander effect dan een rieten mand met de zelfde plant erin. Wanneer je van design houdt, kun je daarom, als basis, bij het tuincentrum eerst designpotten kopen om daar vervolgens kamerplanten in te zetten. De orchidee is voor designliefhebbers een uitstekende keuze. Door de vele soorten, kleuren en maten zijn de toepassingsmogelijkheden haast onbeperkt.

Regenvanger

Planten dienen regelmatig water (en voeding) te krijgen. Veel mensen gebruiken hiervoor kraanwater, maar het kan ook met regenwater. Sommige planten, zoals orchideeën, vinden het zelfs prettiger om kalkvrij regenwater te krijgen. Tegenwoordig zijn er ook systemen die regenwater opvangen, de bekendste is de regenton. In 2011 wordt er door Elho een design regenvanger inclusief gieter geïntroduceerd. Het PureRainDrop-systeem van ontwerper Bas van der Veer heeft de vorm van een druppel en wordt bevestigd aan een regenpijp. Tijdens een regenbui vult de gieter (en het extra reservoir) zich automatisch.

Actie met orchidee

Bij veel tuincentra wordt in februari een bijzondere actie gehouden. Iedereen die een orchidee koopt, ontvangt een wincode. Wanneer deze code via www.gekopgroen.nl wordt ingevoerd, maak je kans op het PureRainDrop-systeem. Op de website staat tevens een overzicht van deelnemende tuincentra en volop groennieuws.

Publicatiedatum: 11 januari 2011

Reacties