wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  woonaccessoire  /   dango-een-designstuk-van-concept-chair

Dango, een designstuk van Concept Chair

Als je een afbeelding van Dango laat zien en vraagt wat het is, krijg je reacties als ‘een wirwar van benen’, ‘een bochtige klim’, ‘een schroef’ of ‘een balletdanseres’. Niemand die meteen ziet dat Dango een kapstok is.

Als je een afbeelding van Dango laat zien en vraagt wat het is, krijg je reacties als ‘een wirwar van benen’, ‘een bochtige klim’, ‘een schroef’ of ‘een balletdanseres’. Niemand die meteen ziet dat Dango een kapstok is.

De Italiaanse ontwerper Italo Pertichini wilde namelijk met dit sculpturale ontwerp voor Elbi de kapstok opnieuw betekenis geven.

 

Italië is het land van hoogwaardige, bijzondere ontwerpen, schoonheid en kwaliteit. En dat geldt niet alleen voor mode, schoenen en tassen. Zelfs aan het ontwerp en uitvoering van kapstok Dango werd buitengewoon veel aandacht besteed. Het resultaat mag er dan ook zijn.

Dango is een forse kapstok van rotatiegegoten polyethyleen. De kapstok is daarmee hol vanbinnen.
De doorsnede van Dango toont als een “propellerblad” en staat daardoor als een huis. De vloermaat meet 60 cm in doorsnede tegen een hoogte van bijna 170 cm. Uiteraard kan Dango zowel binnen als buiten geplaatst worden. Dango is daarmee niet alleen een eyecatcher in een bar, club of restaurant maar ook op het terras of bij het zwembad.

Italo Pertichini over Dango: “Ik ben altijd gefascineerd geweest door moderne designmeubelen waarbij veel aandacht besteed is aan de vormen.” Tijdens het ontwerpen is hij in contact gekomen met de Italiaanse fabrikant Elbi in Padova. Gezamenlijk hebben ze Dango gerealiseerd. Pertichini: “Het was een cruciale stap maar ik heb er veel van geleerd.”

Dango is in zeven kleuren leverbaar via de partners van Concept Chair, de importeur van Italiaanse designstoelen en –objecten uit Zeist.

Meer informatie: www.conceptchair.nl.

Publicatiedatum: 13 december 2010

Tags: wonen hal meubel meubels meubilair meubelen Dango Concept Chair kapstok kapstokken design

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent