wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  woonaccessoire  /   5-tips-voor-de-wanddecoratie

5 tips voor de wanddecoratie

De finishing touch van je interieur is de decoratie van je muren. Met de juiste wanddecoratie straalt jouw inrichting uit wie je bent.

  • Fotocollectie

Maar wat is de juiste wanddecoratie? Over smaak valt uiteraard niet te twisten. Toch willen we een aantal ideeën toelichten.

Tip 1: Foto op aluminium

Heb je een strak interieur? Dan is een foto op aluminium wellicht iets voor jou. Kies voor een geborstelde ondergrond voor een stoere look van je foto. Deze ondergrond is bijzonder geschikt voor zwart-wit foto’s van bijvoorbeeld een skyline. De geborstelde ondergrond geeft een ruw en levendig effect aan je foto’s. Aluminiumfoto’s zijn ook zeer geschikt als wanddecoratie in vochtige ruimtes. Geef ook je badkamer een persoonlijk tintje met mooie wanddecoratie.

Tip 2: Magnetische muur

Heb je kinderen die geregeld met mooie tekeningen thuiskomen of ben je iemand die dol is op lijstjes? Een pot magneetverf in een hippe kleur maakt van iedere muur een plek om tekeningen tentoon te stellen of al je lijstjes aan op te hangen. Schilder bijvoorbeeld in je keuken of gang met magneetverf een verticale strook met een contrasterende kleur. Zo wordt je muur een trendy magneetbord.

Tip 3: Muurstickers

Houd je van mooie teksten? Dan zijn muurstickers een goede manier omdat te laten. De muur boven je bed wordt een echte eyecatcher met een pakkende spreuk. Uiteraard zijn er ook muurstickers te verkrijgen met afbeeldingen in plaats van quotes. Ze zijn zeer gemakkelijk te bevestigen en je maakt zo in een handomdraai van elke wand een kunstwerk.

Tip 4: Fotobehang

Zijn muurstickers voor jou nog niet genoeg, denk dan eens aan fotobehang. Je kunt kiezen voor bestaand behang maar je kunt ook van je eigen foto’s behang laten maken. Kies een foto die qua kleur goed past bij je interieur. Je kunt je voorstellen dat als je een hele wand voorziet van een foto in de vorm van behang dat de sfeer van de foto voor een zeer groot deel de uitstraling van je inrichting bepaalt. Een foto met als boventoon ijskleuren zal een andere sfeer oproepen dan een foto van een zonsondergang.

Tip 5: Fotocollage

Kan je moeilijk kiezen uit al die honderden foto’s die je per jaar maakt? Kies voor een collage. Dit past zowel in een landelijk, modern of industrieel interieur. De lijstjes die je om de foto’s doet bepalen de uitstraling van de collage. Houten lijstjes geven een totaal ander effect dan aluminium lijstjes. Een collage in de hal is altijd een goed idee. Zo heb je als je thuiskomt na een lange dag ook echt het gevoel dat je thuis komt.

Tags: wanddecoratie interieur decoratie foto

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent