wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  woonaccessoire  /   5-ideeen-om-prints-te-exposeren-zonder-boren

5 ideeën om prints te exposeren zonder boren

Heb je eindelijk die posters en prints in huis, staan ze een beetje te verstoffen tegen de muur.

  • Fotocollectie

Je wilt ze namelijk wel ophangen, maar gaten in de muur boren is ietwat een ver-van-je-bed-show. We begrijpen het helemaal. Onze vrienden van Tesa ook. Om deze reden zijn we een samenwerking gestart en hebben we vijf ideeën verzameld om jouw prints zonder gaten in de muur op te hangen.

1 | Tegen de muur

Grote, ingelijste prints die je op de grond tegen de muur zet geven je het gevoel in een galerie beland te zijn. En je kunt ze eenvoudig verplaatsen, als je toe bent aan een andere inrichting bijvoorbeeld. Qua prints kun je alle kanten op, maar als wij mogen kiezen dan gaan we voor typografie en fotografie.

bron: Juniqe

2 | Aan klevende spijkers

Tesa heeft met hun Slimme Montage Systeem ‘spijkers’ en ‘schroeven’ uitgevonden, die je op welke denkbare ondergrond dan ook kunt plakken. Ze kunnen enkele kilo’s gewicht dragen en maken geen gaten in de muur. Zo kun je heel eenvoudig jouw eigen galeriemuur in salonstijl ophangen. Heb je ze per ongeluk verkeerd opgeplakt, dan kun je ze heel makkelijk verstellen of zonder sporen achter te laten van de muur halen.

bron: Juniqe

3 | Op een bankje

Bankjes of andere lage meubels zijn perfect om je favoriete prints op uit te stallen. Het wordt al helemaal Insta-proof, wanneer je er een gezellige plant en een paar mooie woonaccessoires bij op zet. Combineer prints van hetzelfde thema of motieven die goed bij elkaar passen, en volg je gevoel bij het selecteren van decoratie.

bron: Juniqe

4| Op een wandplank

De wandplanken in de video hebben we met Tesa opplakschroeven bevestigd. Wat prints betreft hebben we gekozen voor een bonte mix van kleinere lijsten, die je altijd kunt opleuken met decoratieve items die in het seizoen zijn. Of wissel af en toe van prints: ben je bijvoorbeeld in de herfststemming, dan zullen een aantal motieven in warme kleuren absoluut niet misstaan.

bron: Juniqe

5 | Of met een beetje kleur!

Het donkergroen verven van je muur is te gek, maar ook iets waar je je mentaal even overheen moet zetten. Gaat dit je niet lukken, dan is dit misschien de oplossing: span een stuk stof over een houten frame (zoals bij canvas prints) en zet ze als achtergrond tegen de muur. Tenslotte zet je er prints bij, of dit nou in hetzelfde kleurenspectrum is of in een kleur die er goed bij past, dat laten we graag aan jou over. Ook zwart-wit motieven komen op een knallende achtergrond goed naar voren. Probeer het zelf!

Ben je op slag verliefd geworden op een van de prints in de video? Je vindt ze hier
De opplakschroeven en -spijkers van Tesa? voor verschillende ondergronden en gewichten vind je bij de bouwmarkt of hier.

bron: Juniqe

Tags: woonaccessoires wanddecoratie posters

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent