wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  wand-plafond  /   tips-voor-het-decoreren-van-je-muur

Tips voor het decoreren van je muur

Bij het decoreren van je woning wordt er al gauw gedacht aan meubels zoals banken, stoelen, tafels en lampen.

  • Fotocollectie

Vaak wordt de aankleding van de muur hierbij vergeten. Achteraf blijkt dan vaak dat de muur wat kaal is en nog wel wat aankleding kan gebruiken. Heb jij zo’n muur in je woning die eigenlijk wel wat decoratie kan gebruiken? Laat dan vooral je creatieve geest de gang gaan. Inspiratie nodig voor het decoreren van je muur? Lees dan vooral even verder voor de tips die je gaan helpen.

Kast

Wil je graag een lege wand opvullen? Dan is een mooie boekenkast een goed idee. Je kan kiezen voor verschillende materialen van hout tot bijvoorbeeld metalen planken. Met een boekenkast is echt van alles mogelijk en geeft je woning daarnaast ook veel sfeer. Wil je wat anders dan alleen boeken? Kies dan voor bijvoorbeeld mooie vaasjes of andere kunst. De afwisseling tussen boeken en andere artikelen geven een speelse sfeer en maken jouw kast helemaal eigen.

Planken

Liever niet de hele wand gelijk bedekt? Dan zijn planken aan de muur een goed alternatief. Ook hier kan je spelen met verschillende materialen. Een wat meer industriele sfeer in huis? Dan zijn wat hardere en donkerdere materialen een goede keuze zoals metaal. Liever wel wat warmer? Dan zijn houden planken de oplossing. Perfect om te decoreren met kleine plantjes in potjes, fotos of zelfs kleine schilderijtjes op neer te zetten. Er zijn genoeg mogelijkheden om met planken aan de slag te gaan.

Foto’s

Om je woning wat persoonlijker te maken zijn foto’s een goed idee. Denk aan je mooiste vakantie foto op een groot canvas doek of op glas. Liever een wand personaliseren met wat kleinere foto’s? Dat kan natuurlijk ook. Tegenwoordig is het helemaal in om je wand te decoreren met allemaal kleine foto lijstjes of polaroid foto’s. Meer informatie over de mogelijkheden van wandfoto’s vind je hier.

Behang

Naast het decoreren met spullen is het natuurlijk ook een optie om je muur te gaan behangen. Denk hierbij aan de tofste en gekste printjes. Hiermee kan je je woning net iets meer kleur geven en geeft het daarnaast ook een speels effect. Liever niet de hele muur gelijk bekleed? Denk dan bijvoorbeeld aan een grote landkaart aan de muur of een

Er zijn genoeg mogelijkheden om je muren in huis was meer sfeer te geven en aan te kleden. Heb jij thuis iets aan de muur hangen?

Tags: muur decoreren foto wand plafond

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent