wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  verlichting  /   thonet-presenteert-staande-leeslamp-lum-gebaseerd-op-stalen-buizen-klassiekers

Thonet presenteert staande leeslamp LUM gebaseerd op stalen buizen klassiekers

Thonet introduceert de LUM staande leeslamp naar een ontwerp van architect Ulf Möller. De lamp is gemaakt uit verchroomde stalen buizen, gebaseerd op de vele stalen buismeubelen van Thonet en de ontwerpen uit de Bauhaus periode.

Thonet introduceert de LUM staande leeslamp naar een ontwerp van architect Ulf Möller. De lamp is gemaakt uit verchroomde stalen buizen, gebaseerd op de vele stalen buismeubelen van Thonet en de ontwerpen uit de Bauhaus periode.

De minimalistische vormgeving en het elegante ontwerp maken van LUM een staande lamp, die in elk interieur inzetbaar is. De lamp is eenvoudig in gebruik, heeft een zeer efficiënt lichtrendement, laag stroomverbruik en een warm leeslicht. De lamp kan aan en uit worden gedaan door met de hand over de touchdimmer te bewegen, waardoor de gebruiker zelf de hoeveelheid licht kan bepalen. De lamp is voorzien van een geheugenfunctie, die de laatste instelling opslaat. Bovendien heeft de lamp een slaapstand, waardoor hij na 2 uur automatisch uitschakelt en een nachtstand, waarbij alleen het frame sfeervol wordt verlicht. LUM is verkrijgbaar in twee hoogtes: 110 en 125 cm.

 

“LUM is een typisch Thonet product: tijdloos, duurzaam en uniek”, zegt Ulf Möller, de ontwerper van de lamp. “De beste eigenschap van de lamp is dat je hem aan en uit kunt zetten door met de hand over de touchdimmer te bewegen. In deze ‘lichtfluit’ zitten kleine sensoren die elke verandering waarnemen en de hoeveelheid licht aanpassen”, vervolgt Möller. De kop van de lamp kan maximaal 340 graden worden gedraaid, waardoor de lamp naar wens kan worden gericht. Dankzij het lichte gewicht van de lamp kan LUM gemakkelijk worden verplaatst. Een infrarood sensor in de kop van de lamp meet de temperatuur van de lamp en zorgt ervoor dat deze nooit boven de 50 graden komt.

Ontwerp, toepassing en technische gegevens:
LUM is verkrijgbaar in twee hoogtes: 110 en 125 cm en is ontworpen voor binnen. 8 zeer efficiënte LED lampjes creëren een plezierig, comfortabel licht met een kleur-temperatuur tussen de 2800-3200 K.

Thonet’s eerste lampenfamilie zal snel uitgebreid worden.
Naast model LUM 110 en LUM 125 staande lampen, zijn verdere ontwerpen van verchroomde stalen buislampen in ontwikkeling.

Ulf Möller

De in 1969 in het Duitse Kassel geboren architect studeerde architectuur en stedenbouwkunde aan de Technische Hogeschool in Darmstadt. Nog tijdens zijn studie richtte Ulf Möller zijn eigen bureau op en was hij betrokken bij het ontwerp van diverse design-gebouwen. In 1998 werd hij partner bij architectenbureau Coordes Möller+Partner in Kassel, dat vooral woningen en bedrijfsgebouwen ontwerpt in Duitsland en daarbuiten. In 2005 nam Ulf Möller architectenbureau Möller+Partner over. Sindsdien houdt hij zich hoofdzakelijk bezig met architectuur, binnenhuis-architectuur en design.

Meer informatie: www.thonet.nl.

Publicatiedatum: 8 december 2010

Tags: wonen verlichting lamp lampen staande lamp vloer lamp Thonet LUM stalen buizen buis buismeubel buismeubelen

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent