wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  verlichting  /   magie-van-metz---frodo-straalt-gordijn-geeft-licht

Magie van Metz - Frodo straalt, gordijn geeft licht

De krul is back en hoe; krullend verlangen naar design en sfeer uit zich in LED. Niets sfeermakender dan verlichting.

De krul is back en hoe; krullend verlangen naar design en sfeer uit zich in LED. Niets sfeermakender dan verlichting.

Een kamer kan nog zo perfect zijn ingericht maar zonder sfeer, highlights of praktische verlichting blijft het een koude bedoeling. Maroeska Metz combineert op geheel eigen wijze kunst met verlichting. Kunst die overal zijn plekje vindt.

 

2010 is het jaar van de LED verlichting. Zuinig, duurzaam en voorzien van steeds meer mogelijkheden in kleur en lichtsterkte. Het milieuvriendelijke en aangenaame licht spectrum heeft daarom ook haar weg gevonden naar de kunstzinnige ontwerpen van Maroeksa Metz. De ontwerper staat bekend om die speciale krul die in elk design terug te vinden is. Maar meer nog om de sublieme combinatie van Art & Light. Met drie lichtende noviteiten stelt ze haar fans niet teleur.

Riccioli is een kroonluchter nieuwe stijl. Moderne LED verlichting in gekrulde ?lighttubes? wordt gecombineerd met verchroomd staal. De slingerende armen geven de lamp haar artistieke karakter mee. Bijzonder is het feit dat deze kunstzinnige LED-luchter kan worden gedimd.

Dol op de warme sfeer en mogelijkheden van gordijnen? Dan is de Sipario (letterlijke vertaling gordijn) het helemaal. Sipario is even strak als zwoel. Een vlakke plaat waar LED strips aanhangen die gemaskeerd worden door een gordijn van glazen krullen.

Minder opvallend qua uiterlijk maar toch zeker geen muurbloempje is staande lamp Frodo. Inderdaad afgeleid uit de LOTR Saga. Het hoedje op de lamp doet denken aan een Hobbit. Wat verder opvalt is dat deze LED leeslamp werkt als een spot. Hij beschijnt een klein gericht oppervlak waardoor anderen geen last hebben van dit licht. Bijzondere techniek omdat LED hier wordt ingezet als spotlight.

Advies verkoopprijs: Riccioli ? 6.200,00, Sipario ? 4.600,00, Frodo staande lamp ? 795,00. Frodo tevens als bureaulamp verkrijgbaar ? 695,00.
Verkoop- en productinfo: www.maroeska.com.

Publicatiedatum: 18 januari 2010

Tags: wonen woonkamer verlichting lamp lampen hanglamp hanglampen Maroeska Metz Frodo

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent