wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   woonkamer  /  verlichting  /   betaalbare-keramieken-lampen-in-dutch-design

Betaalbare keramieken lampen in Dutch Design

Hoe verschillend interieurs ook zijn, keramiek geeft altijd een warme uitstraling.

Hoe verschillend interieurs ook zijn, keramiek geeft altijd een warme uitstraling.

Keramieken lampen in Dutch Design. En nog betaalbaar ook. Dat is wat Patrick Tummers van Lamp Atelier wil. In zijn ontwerpen kiest hij voor stijlvolle eenvoud mét een knipoog. Want er is immers al zoveel van hetzelfde. In zijn nieuwste ontwerp Amsterdam zijn op subtiele wijze de hoofdstedelijke grachtenpanden verwerkt. Een eigenzinnige lamp die, uiteraard in Nederland, met de hand is beschilderd.

 

Lamp Atelier ontwerpt lampen die warmte uitstralen en een zeker volume hebben. Keramiek is daarvoor een uitstekend materiaal. Bovendien vormt het vervaardigen van keramiek een prachtig, oud, Nederlands ambacht dat Lamp Atelier graag in ere wil houden. Tummers: 'We mogen echt trots zijn op wat we daarin als land hebben bereikt. Het prachtige materiaal waarvoor mensen vanuit het buitenland ons al jaren bezoeken, hoort ook gewoon in ons eigen interieur thuis. Maar dan natuurlijk wel met een moderne twist. En écht gemaakt in Nederland.'

Samenstellen naar eigen interieur
Ieder onderdeel van de lamp bij Lamp Atelier is apart te bestellen. Of het nu de lamp zelf, de kap, de voet of het snoer is. Zo is de voet bij model Balls onder meer te bestellen in ebben, beuken of bladgoud en wordt deze in kleur aangepast bij het keramiek. De kap is gemaakt van hoogwaardige stoffen naar keuze en de snoeren zijn afgewerkt met zijde, robuust katoen of een verfijnde metalen behuizing. Kortom, een lamp die design-minnend Nederland naar eigen interieur kan samenstellen.

Dutch Design naar eigen wens
Lamp Atelier zorgt er met zijn lampen op maat voor dat een keramieken lamp niet alleen in een klassiek interieur, maar ook in een modern of landelijk interieur past. 'Het is mijn doel te laten zien dat keramiek hoort bij ons land,' vertelt Tummers. 'En hoe verschillend onze interieurs ook mogen zijn, keramiek geeft altijd een plezierige, warme uitstraling.'

Bijzonder is ook de prijs. Vanaf 145 euro heeft de liefhebber al een lamp in Dutch Design, geheel naar eigen wens samengesteld.

Publicatiedatum: 31 januari 2012

Meer informatie: www.lampatelier.nl

Tags: wonen woonkamer lamp atelier keramiek dutch design lampen

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent